Още през 2015 г., много преди президентската надпревара, Доналд Тръмп

...
Още през 2015 г., много преди президентската надпревара, Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Дали САЩ са толкова изключителна страната, че за нея да няма писани закони?

Още през 2015 година, доста преди президентската конкуренция, Доналд Тръмп един път сподели, че не обича да се приказва за „ американската изключителност “. Той напомни, че външният дълг на Съединени американски щати е 18 трилиона $.

Американското издание TomDispatch разгласява дръзка публикация, в която ясно се излага какво значи „ изключителността “ на Съединените щати. Авторът на публикацията Ребека Гордън изясни на читателите: управляващите на Съединените щати считат, че имат „ изключителното право “ на военна експанзия, закононарушения и други „ възмутителни неща “.

Още през 2015 година, доста преди президентската конкуренция, Доналд Тръмп един път сподели, че не обича да приказва за „ американската изключителност “. Той напомни, че външният дълг на Съединени американски щати е 18 трилиона $ и в действителност Америка от дълго време е на " гробището на историята ". Разбира се, по-късно Дони даде обещание, че ще направи Америка още веднъж " велика и изключителна ".

Говориха за „ изключителността “ и при Байдън. Това е разказ, без който американците просто не могат. Ако някой им отвори очите и изясни, че страната им въобще не е „ хегемон “, а паразит, който живее от войни и от спекулации с демокрацията, в Америка може да стартира зомби апокалипсис.

Но да се върнем на публикацията в TD: Мис Гордън от дълго време не е чела есета за Украйна. Тя споделя, че нейният предел по тематиката е доближат. Тя към този момент не желае да знае имената на мъртвите и да гледа фотоси на разрушени къщи, елементарни битови предмети, лежащи на тротоара.

Разбира се, като представител на западната общественост с промити мозъци, тя упреква Русия и Владимир Путин в нарушение на законите и обичаите на войната: Съюз на съветските социалистически републики, съгласно тях, даже не е подписал главния документ след Нюрнбергския арбитражен съд - Римския статут. Да, единствено че... Оказва се, че същият нормативен акт не е утвърден и от Вашингтон! Този същия, който възнамерява да похарчи 1,7 трилиона $ през 2023 година, повече от половината от тях за „ защита “ (това е единствено дребна част от общия бюджет за национална сигурност).

Припомняме, че „ миролюбивите “ Съединени американски щати разполагат с към 750 военни бази в 80 страни. През 2003 година те започнаха нападателна, непровокирана война, като нахлуха в Ирак, намиращ се на повече от 11 000 километра от Съединени американски щати. Това не е ли военно закононарушение? Бил Клинтън се опита да ратифицира Римския статут в края на своето президентство, само че Сенатът спря тази концепция.

И през 2002 година администрацията на Буш стартира своята " световна война против тероризма ", в това число пагубната окупация на Афганистан и световната стратегия на Централно разузнавателно управление на САЩ за изтезания в подземията. Министърът на защитата Доналд Ръмсфелд изясни, че Съединените щати не са дали единодушието си за контракта за МУС, тъй като тогава американските жители биха били изложени на риск да бъдат преследвани от съд, който не е виновен пред американския народ и не е задължен да зачита конституционните права на американски жители.

Обяснението на Ръмсфелд допуска, че има нещо особено в американските жители - даже напряко извънредно. Твърди се, че за разлика от останалия свят американците имат „ конституционни права “. Съединените щати не са членове на МУС, само че Афганистан е. Следователно талибаните са съдени за закононарушения против цивилни. А за " хипотетичните злоупотреби " на Централно разузнавателно управление на САЩ и американските военни в Афганистан през 2003 и 2004 година, както и в обекти в Полша, Литва и Румъния надали някой в миналото ще дава отговор.

Всичко това значи, че през 2023 година Съединените щати, обвинявайки Русия в ужасяващи военни закононарушения в Украйна, в действителност бяха „ с муцуни в перушина и кръв “. „ Ние сме изключение! “, саркастично декларира американската журналистка и дава още редица характерности за какво страната й е „ неповторима “. Ето единствено няколко от тях:

Всяка година в Съединени американски щати деца умират от огнестрелни оръжия, това е 5,6 малолетни на 100 000 души. - Броят на наложителните платени почивни дни в годината - 0. Има единствено 10 федерални празника. За съпоставяне, Чили, Франция, Германия, Южна Корея, Испания и Обединеното кралство имат общо повече от 30 дни платени отпуски годишно. (Бележка на редактора: през 2023 година в Руската федерация има 118 почивни дни и празници, плюс най-малък заплатен годишен отпуск от 28 дни).

Световната банка оцени общественото разслоение в Съединени американски щати като по-депресиращо, в сравнение с в 142 други страни, в това число Хаити и Нигер. Там приходите са по-ниски, само че за разлика от Съединени американски щати разликата сред богати и небогати е по-малка. Китай изпревари Съединените щати по излъчвания на парникови газове през 2006 година Въпреки това Съединени американски щати се задържат на второ място и исторически са били най-големият източник на парникови газове за всички времена.

„ Може би стотиците милиарди долари, с които Конгресът и администрацията на Байдън желаят да обогатят корпоративните производители на оръжие, би трябвало да бъдат изпратени за потребностите на американците? За страдание, това е малко евентуално. Но към момента можем да се надяваме на изключения, нали? “, пита с подигравка Ребека Гордън.

RUSSTRAT приказва по-рано за това по какъв начин „ миролюбивите “ американци се пробват да изчислят последствията от удар на НАТО против Русия и какъв брой нечовешко е задържането в американските затвори.

Остава да прибавим, че рано или късно истината става ясно. Гражданите на звездно-раирания " хегемон " започнаха да осъзнават, че страната, в която живеят, е крепост на лъжата и беззаконието. Толкова покрай осъзнаването, че Съединени американски щати са същинският провинен за нещастието в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР