Още през 2015 г. китайският концерн Norinco обяви за създаването

...
Още през 2015 г. китайският концерн Norinco обяви за създаването
Коментари Харесай

Китайските опити да надминат „Армата”: Какви тайни крие МВТ-3000

Още през 2015 година китайският тръст Norinco разгласи за основаването на машина, способна да надмине съветския Т-14 „ Армата ”. Информационният портал „ Звезда ” разгласява аналитична публикация за танкостроенето в Китай през последните две години. Китайците взеха решение да покачат степента на защитеност на своите машини за сметка на увеличена повърхност на брониране и потребление на необитаема купола. Съгласно плановете на специалисти, масата на танка от 51 тона повишена на 67 тона, до момента в който на „ Армата” е закована на 48 т, а на „ Абрамс” е 61,5 т. Това допуска, че китайците не са съумели да основат собствен комплекс за дейна отбрана. Има сведения, че те развиват направлението за „ заслепяването” на противниковата оптика.

Главен секрет у МВТ-3000, съгласно публицистите от „ Звезда”, е цялостната цифровизация на системата за ръководство на огъня. Комплексът разрешава автоматизиране на ръководството на машината в моя. Китайските конструктори дотолкоз разчитат на тази система, че понижили броя на танковия екипаж до двама души.

Според специалисти, даже да се регистрира, че китайският танк бъде екипиран със специфична РЛС с АФАР (активна фазирана антенна решетка), със датчици за сигнализация при облъчване на танка със средства за целеуказване, то излизането от строя най-малко един съставен елемент на системата може да нулира ситуационната информираност на екипажа на машината на бойното поле.

Инженерите на Norinco възнамеряват да слагат на перспективния танк оръдие 152 мм вместо станалия обичаен в света диаметър 125 мм. При това китайците нямат никакъв опит в тази област.

Възниква разумният въпрос какво ще коства на експертите от Norinco основаването на супертанка МВТ-3000, надминаващ по бойни благоприятни условия съветския Т-14? Според съветски специалисти, от серийното произвеждане ги разделят 15 година Когато обаче това стане, съветските и международните танкостроители сигурно ще предложат нови решения, доста разширяващи бойните благоприятни условия на сегашната бронетехника.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР