Още през 2012 г. Тейлър Суифт пусна хита си I

...
Още през 2012 г. Тейлър Суифт пусна хита си I
Коментари Харесай

Какво са „червените флагове“ в любовта и как да ги избегнем

Още през 2012 година Тейлър Суифт пусна шлагера си I Knew You Were Trouble („ Знаех, че ще ми навлечеш неволя “ – бел. прев.), възпявайки мъчителния сантиментален опит на милиони дами и мъже по света. А точно – склонността ни да пренебрегваме признаците, че някой не е добър за нас, просто тъй като сме прекомерно влюбени в него. Десет години по-късно тези издайнически знаци са известни като red flags („ червени знамена “ – бел. прев.), а обществените мрежи са цялостни с мемета по отношение на тях (сред които бисери като „ Той е затрупан с червени знамена, само че аленото е обичаният ми цвят. “).

Макар шегите на тематика „ червени знамена “ да са занимателни, да си паднеш по някого, който ги има, не е. От gaslighting до нередовната връзка, ето няколко от най-честно срещаните признаци, че твоят принц (или принцеса) Чарминг най-вероятно има характерa на зла магьосница:

От дъжд на вятър

Да – всички сме заети и е готино да излизаш с човек, който има необятен другарски кръг и голям брой ползи. Ако половинката ти обаче постоянно те оставя на „ seen ” с часове (или още по-лошо – дни), то може би е добра концепция да се замислиш. Човек, който води динамичен метод на живот, е едно. Такъв, който в никакъв случай не отделя време за теб – друго. Или другояче казано: всички намираме време за нещата, които са ни важни…

Виж още: „ Имах травматични връзки с татко си “: Актрисата Мейзи Уилямс с разтърсващо самопризнание

Gaslighting

Напоследък онлайн нашумя терминът gaslighting – или с други думи психическата операция, която избрани хора оказват на сътрудниците си, с цел да прикрият своето кофти държание. Ако всякога, когато се опиташ да споменеш за тяхно деяние, което те е наранило (напр. изострен коментар), биваш жестоко отрязан/-а, то бягай далеко. Разбира се, че половинката ти не е длъжна постоянно да се съгласява с теб, само че в случай че отхвърля даже да те изслуша/ поговори, то значи си имаш работа с прочувствено неузрял субект.

Хубав/ -а като картинка

Всички обичаме да получаваме похвали – изключително в случай че са от индивида, който харесваме. Понякога обаче си коства да се запитаме: той/ тя прави оценка ли характера ми, или хвали единствено повърхностните ми качества (като например външен тип, съблазън, пари, коли и т.н.)? Естествено, че няма неприятно в това някой да харесва тези неща (хубавото си е хубаво), само че в случай че даже и след известно време те са единственото, което вижда, то евентуално въпросният човек ни вижда не като цялостна личност/ евентуален сътрудник, а единствено като повърхностна свалка.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР