Още през 1998 г. американската компания Henry Repeating Arms пусна

...
Още през 1998 г. американската компания Henry Repeating Arms пусна
Коментари Харесай

Американска компания продава уникална пушка към авариен комплект за оцеляване на пилоти

Още през 1998 година американската компания Henry Repeating Arms пусна в продажба разглобяема плаваща малокалибрена пушка AR-7, предлагана за комплект за оцеляване на летци, напомня уеб сайтът zonwar.ru. За основа на AR-7 е взета малокалибрената пушка, създадена от компанията Arma Lite в края на 1950-те години. Нейното предопределение е улов на дребни животни за изхранване в изискванията на дивата природа. Тя се употребила с известност в страните от Западна Европа и Съединени американски щати като оръжие на туристи и пътешественици и за развлекателна пукотевица с дребни финансови разноски.

Автоматиката е със свободен затвор. Пълнителите са с 8, 10 или 15 малокалибрени патрона cal.22 LR (5,6 мм).

Металът в пушката е надалеч по-малко от пластмасата. Дори тънката цев е покрита с пластмаса, имитираща стомана. Предпазителят е елементарно наличен на шийката на ложата от дясната страна на пандиза.

Основното предимство на карабината AR-7 е, че има дребна маса (1130 гр без патрони), в разглобено положение се помества с специфични отвори в херметичния приклад с два 8-зарядни пълнителя, само че се сглобява бързо без специфични принадлежности.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР