Още през 1990 г. беше въведен 10-годишен сертификат за право

...
Още през 1990 г. беше въведен 10-годишен сертификат за право
Коментари Харесай

Шофьорите в Сингапур сега трябва да платят 88 000 британски лири за разрешение да притежават кола (превозното средство не е включено)

Още през 1990 година беше въведен 10-годишен документ за право (COE), с цел да се управлява броят на транспортните средства на път, който е стеснен до към 950 000.

Бъдещите водачи би трябвало да наддават за един от тези документи, които в този момент костват четири пъти повече, в сравнение с през 2020 година

Цената от закупуването на Toyota Camry Hybrid в Сингапур – когато се комбинира с COE, регистрационни такси и налози – в този момент възлиза на £151 000, пет пъти повече в сравнение с в Обединеното кралство.

Това също е два пъти повече от междинната годишна заплата на семейството, която възлиза на £72 716.

Последните разноски за живот: Наемите доближиха рекордно високо равнище, защото търсенето се усили повече от три пъти

Прочетете още международни вести:
Наводненията в Индия оставиха 14 починали и 100 изчезнали
Кучето на Байдън беше отстранено от Белия дом

Продължителната инфлация и забавящата се стопанска система значат, че някои сингапурци продават колите, които са купили – когато цените на COE бяха ниски – с цел да създадат облага.

„ Има потребност да намалиш устрема си от реализиране на „ добър живот “ до определяне на „ задоволително добър живот “ ”, сподели социологът Тан Ерн Сер.

Джейсън Гуан, 40, осигурителен сътрудник и татко на две деца, сподели, че е купил първата си кола, Toyota Rush, за £39 000 през 2008 година - в това число цената на COE.

Сега той живее без кола, съсредоточавайки се върху други преимущества, които градът-държава с 5,9 милиона може да предложи.

Той сподели: „ Като фамилен човек, не не ме визира доста, защото Сингапур към момента има добра и постоянна просветителна система.

„ По отношение на сигурността, това към момента е една от най-безопасните страни. “

Отнема по-малко от час с кола от единия до другия завършек на Сингапур.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР