Още през 19 век хората са се събирали на родови

...
Още през 19 век хората са се събирали на родови
Коментари Харесай

Набират средства за издигане на най-високото българско знаме

Още през 19 век хората са се събирали на родови срещи на Роженските поляни. По-късно мястото се огласява от оркестъра „ 100 каба гайди “ на Апостол Кисьов, Георги Чилингиров, Валя Балканска, Христина Лютова и Надежда Хвойнева. Тези музиканти стават известни за необятната аудитория точно на тези събори. Първото надпяване е през 1961 година. През 1993 съборът става народен. С Роженските поляни е обвързвана и националната дарителска акция „ България заслужава “, която започва през днешния ден.

В тези мрачни времена одобряваме предизвикването да издигнем най-високия стълб в Европа, на който да се вее българското знаме. Това изясни пред БНР Симеон Караколев от фондация „ Наследство в бъдещето “.

„ То ще бъде и най-високото родно знаме в света, представляващо апел за духовно начало. Трябва да събудим българския дух и да подтикваме единението “.

Симеон Караколев се надява следващата година, на Роженските поляни, да бъде сложено българското знаме на височина от 111 метра. Разчетите сочат, че това ще коства към 1 милион лв.. Представителят на фондация " България заслужава " разгласи, че ще има ежеседмична отчетност, както и че ще бъде сниман документален филм, показващ направата на това оборудване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР