Още преди век Св.св. Константин и Елена“ използва природните си

...
Още преди век Св.св. Константин и Елена“ използва природните си
Коментари Харесай

Св.св. Константин и Елена използва природните си дадености и термалната вода за подобряването на човешкото здраве и имунитет

Още преди век " Св.св. Константин и Елена “ употребява естествените си дадености и лечебните сили на термалната вода за подобряването на човешкото здраве и имунитет. Това сподели комерсиалният шеф на " Св.св. Константин и Елена “ Любомир Стамболийски в рубриката  " Туризмът на фокус “ на  Радио " Фокус “ .

" Още през далечната 1907 година " Св.св. Константин и Елена “ е била обичана дестинация на варненци, в която локалните чорбаджии са посещавали за отдих в прохладните градини край манастира и са употребявали морелечението и лечебните термални води за подобряването на имунитета си. През 1908 година, една година по-късно градската оправя взема решение да усъвършенства базата за настаняване към манастира в курорта, и той посреща първите курортисти. Така към този момент 115 години. През същата година дестинацията е била отдадена и от първия почитан летовник княз Александър I Батенберг, който също изиграва основна роля за развиването на курорта и града. В края на XIX век с помощта на създателя на морелечението в България проф. Параскев Стоянов, който има и фундамент на територията на курорта в днешни дни, с поддръжка и подаяние на кралица Елеонора се основава най-големият детски санаториум на Балканите за лекуване на деца застрашени от костно-ставно туберкулоза “, сподели още той. 

По думите му курортът е морска, спа и кулинарна дестинация.  

" На територията на дестинацията са популяризира многообразие заведения за хранене с локална черноморска и интернационална кухня, като фокусът във всички тези места е цялостното прекарване “, изясни Стамболийски. 

Той описа и повече за манастира, на който е кръстен курортът, като уточни, че това е сърцето на дестинацията.  

" Няма точни сведенията по кое време обителта е учредена, само че има митове, че още през XIV век на територията му се е живяло монашеско приятелство. Той е притегателна мощ за локалните поданици и за задграничните посетители на курорта като един културен център на самата дестинация. Всички гости през годините са идвали в манастира освен за отмора, само че и за потребление на лечебната вода, която може да си откри на територията на манастира “, изясни той. 

Обърнахме внимание и на кулинарния туризъм, като Любомир Стамболийски предложи на всеки турисист, който ще посети " Св. св. Константин и Елена “ да преживеят едно черноморско меню още първата вечер. 

" А в идващите дни гамата е доста, доста необятна – имаме италиански заведения за хранене, европейски, гурме заведения за хранене от доста висок клас, японски заведения за хранене, испански и описът продължава и продължава “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР