Още преди седмица поисках да се задейства Механизмът на Европейския

...
Още преди седмица поисках да се задейства Механизмът на Европейския
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Нямаме нужда, но поискахме превантивно COVID помощ от Брюксел

Още преди седмица желаех да се задейства Механизмът на Европейския съюз за гражданска отбрана. Това съобщи в bTV Новините здравният министър Стойчо Кацаров и разгласи, че през днешния ден от Брюксел са одобрили настояването.

По думите му информация по проблема не е прикривана и той няколко пъти пред медиите е оповестил, че ще го направи.

„ Стана от мухата слон. Това е грижата на положителния собственик, приемете го като застраховка. Ние нямаме непосредствена потребност от помощ, само че като цяло обстановката е тежка и рецесията не е отминала. Съществуват опасности да се утежни обстановката и да имаме потребност от спомагателна инсталация. Затова взехме решение да отворим тази процедура, да е подготвена и да я употребяваме при потребност “, изясни здравният министър.

Според Кацаров сега има задоволително разкрити Коронавирус кревати и здравната система се оправя със обстановката. Относно стряскащия клип на изискванията в Коронавирус отделението на видинската болница, министърът разяснява, че той е инсталиран.

„ Видеото е инсталирано, личният състав е отстранил създателя на клипа, само че тези фрагменти не са показани. Получих информация, че този маскарад е проведен от човек, който е претендент за народен представител във Видин “, сподели Кацаров.

Здравният министър изясни, че има задоволително О2 и не се постанова ограничение на износа. „ Един от проблемите на снабдяването с О2 е, че главният разход за производството е електрическа енергия. Знаете, че цената се увеличи неведнъж и това води до проблеми в производството и доставката. Започва погашение на дотация на всички предприятия, наранени от цената на тока, включително и произвеждащите О2 “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР