Още преди седмица по време на срещата между председателя на

...
Още преди седмица по време на срещата между председателя на
Коментари Харесай

Още преди седмица Брюксел намекнал, че България трудно ще влезе в Шенген

Още преди седмица по време на срещата сред ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола си е проличало, че " ще бъде мъчно " България да влезе в Шенген .

Това съобщи ръководителят на Народно събрание Вежди Рашидов . Той взе присъединяване в кръгла маса " Българската стопанска система на прага на еврозоната ", проведена от Центъра за развиване и политики (ЦРП), управляван от някогашния шеф на защитата и депутат от ГЕРБ о.р. военачалник Константин Попов.
 Пътят на България, Хърватия и Румъния към Шенген да бъде общ, прикани Рашидов в Екологичен потенциал
Пътят на България, Хърватия и Румъния към Шенген да бъде общ, прикани Рашидов в Екологичен потенциал

Според Вежди Рашидов страната ни не заслужава повече да стои в профил

" Ще си разреша да кажа, че там имаше малко подмятания за това, че България още е гледана сериозно. За това, несъмнено, всички имаме малко виновност. Ние през тези две години доста съществено критикувахме сами себе си. Всеки ден излъчвахме от заран до вечер неверни вести към България. От сутринта почвахме с закононарушенията, с бежанците, с мрежите, с убийствата, с злополуките, със правосъдната система. Дълбоко считам, че имахме неверен метод ", сподели Рашидов.

Парламентарният началник даде образец с Хърватия и Румъния, които при първите подмятания за вероятно закъснение на участието им в Шенген реагирали мигновено на най-високо равнище. Нещо, което България не е направила.
 Милков: Резервите на Нидерландия за участието ни в Шенген остават неубедителни
Милков: Резервите на Нидерландия за участието ни в Шенген остават неубедителни

Външният министър предложи посредством посланика на страната у нас да се търси компромис

" В момента, когато австрийците подадоха звук, че са срещу да одобряват Румъния и България (и Хърватия), незабавно хърватският министър председател и вътрешният министър направиха среща във Виена и в Европейски Съюз. Същото се случи и с румънският министър председател и вътрешен министър. Нашите обаче по това време бяха на парламентарен надзор ", възмути се Рашидов.

България дава отговор на всички критерии, пази добре границите си и не би трябвало поради обособени произшествия да бъде унижавана и обиждана, акцентира още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР