Още преди петък Българската народна банка ще поиска от търговските

...
Още преди петък Българската народна банка ще поиска от търговските
Коментари Харесай

БНБ ще поиска от банките мораториум върху кредитите до края на седмицата

Още преди петък Българската национална банка ще изиска от комерсиалните банки единни правила, по които да наложат мораториум върху вноските по заемите. Това ще стане, откакто в четвъртък, 2 април, до края на работния ден, се чака Европейският банков орган /ЕБО/ да одобри плана за мораториумите.

На основата на утвърждения в ЕБО документ, Управителният съвет на Българска народна банка ще одобри решение по използването на напътствието на европейския орган у нас и ще изиска от комерсиалните банки да предложат за одобряване в Българска народна банка обединен план на правила за частен мораториум върху заплащанията по банкови заеми във връзка със обстановката с Коронавирус 19.

В Европейския банков орган (ЕБО) към момента не престават консултациите, за които Българска народна банка към този момент заяви и в които участваме като член на Съвета на надзорниците , във връзка със законовите и частните мораториуми върху заплащанията по банкови заеми в подтекста на обстановката с ковид.

На сегашния стадий е финализиран план на напътствие на ЕБО във връзка с тези мораториуми. Проектът ще бъде гласуван в ЕБО на 2 април 2020 година до края на работния ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР