Още преди първенството тръгнах с нагласата да стана шампион. Това

...
Още преди първенството тръгнах с нагласата да стана шампион. Това
Коментари Харесай

Георги Иванов: Тръгнах с нагласата да стана шампион

Още преди шампионата потеглих с настройката да стана първенец. Това съобщи Георги Иванов, който покори европейския връх в тежка категория на шампионата до 23 година в Букурещ. „ Надявам се оттук-нататък да ходя единствено нагоре и на огромни шампионати при мъжете. Иначе всички срещи ми бяха сложни. Но добре се сборих, водех в резултата и направлявах развоя на срещите. А когато стигнах финала, несъмнено, че имах някакво терзание, тъй като към този момент съм губел един край. Но си споделих, че в случай че не печеля златото, другото за мен ще е неуспех “.

На шампионата в Букурещ първенецът реализира три победи в тежка категория до 125 кг на свободния жанр, а в решителнаха битка побеждава украинеца Володимир Кочанов с механически туш 10:0. Това е трети орден в кариерата на 20-годишния гений, представител на димитровградската школа. През 2019-а Георги става втори на Европрейското за кадети, а през предходната година взима бронз на континенталния шампионат за юноши. Но за първи път ликува с купа, а българският химн звучи в негова чест.

„ Изпитах доста хубаво възприятие, бях доста разчувствуван “, призна Георги. „ Надявам се моят татко, който умря преди няколко години, да вижда този мой триумф “. В негова памет първенецът на всяка едно съревнование излиза с фланелка, подарена от баща му. Всъщност около татко си, който е бил огромен фен на битката, и Георги се захваща със спорта на Дан Колов. Родом е от Кърджали, само че в последните години живее в Димитровград, където стартират и първите му стъпки в битката при треньора Салим Наим.

„ Той и до през днешния ден е мой персонален треньор, доста ми е дал, непрекъснато е в залата и демонстрира хватки... “, споделя Иванов. „ Но и убеденост ми е дал. Всички в клуба сме като едно семейство, както и с президента Георги Петров. От деца ни познава и ни оказва помощ. Борбата ми е дала доста, не мога да опиша тъкмо, само че има една особена тръпка. Дава ми физическа подготовка, самочувствие, доста другарства.... “.

Самият Георги е благополучен, че и фамилията му напълно го поддържа да се занимава с обичания си спорт. Още повече, че са петима братя, като четирима от тях се занимават с битка. Шампионът има и поддръжката на годеницата си Веселина, която е учителка в детска градина. Двамата имат и тригодишна дъщеричка, която обаче се е ориентирала към танците и пеенето.

След шампионата в Букурещ следва къса отмора за младия национал, за който идващото огромно предизвикателство ще е Европейското състезание за мъже в Загреб от 17 април. „ Все още нямам триумфи при мъжете, там състезателите имат повече опит “, признава Георги. „ Но имам вяра, че и това ще се случи. Шампион съм на България при мъжете и юношите. Борех се на „ Дан Колов “ по-рано този месец, само че имах малшанс за третото място и останах пети. Смятам обаче, че скоро ще мога да влизам и в тройката на мъжете. Още повече, че този орден ми дава самочувствие и убеденост “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР