Още преди няколко месеца дойдоха съобщения за усложнения при деца,

...
Още преди няколко месеца дойдоха съобщения за усложнения при деца,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев огласи от какво зависи дали ще отхлабят мерките у нас

Още преди няколко месеца пристигнаха известия за затруднения при деца, прекарали К-19. Това съобщи в ефира на Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

"Ковид вируса не визира единствено и само носоглътката или горните дихателни пътища, само че той е инфектиране на ендотела (на съдовете даже най-малките). Той нарушава функционалностите на всички системи ", съобщи той.

" Коронавирусът обостря хроничните болести, може да повлияе на душeвността ни също. Той е многообразен в дейностите си в организма . Доста друг е от другите респираторни вируси ", сподели Кунчев.

По думите му нямаме публично регистрирани случаи на новия вариант на К-19.

" Моето мнение е, че към този момент е импортиран в страната . По Коледа и Нова година доста хора пътуваха натам и може да са донесли вируса. В момента се вършат проучвания и чакаме резултата ", сподели той.

"Най-засегнатата страна след Англия е Ирландия, а след тях Нидерландия. Там се следи скок на случаите ", сподели той.

По думите му има малко наново инфектирани у нас с ковид . "Не единствено лекари, а и елементарни жители. Все отново общо те са доста под 1% ", сподели той.

"Убеден съм, че ваксинираните хора, които са реагирали обикновено на имунизацията, в доста дребна степен ще са носители и разпространители на вируса ", съобщи Кунчев.

По думите му другата седмица ще се премине към втора фаза - имунизация на възрастните хора от домовете на възрастни хора и учителите. "Няма закъснение във връзка с организацията на работа ", сподели той.

"Хората, които пият медикаменти за разреждане на кръвта, могат да се имунизират. Все отново зависи каква е тежестта на болестта им ", съобщи Кунчев.

" Наблюдавайки какво се случва и какъв брой бързо се развива епидемиологичната обстановка в Европа, ще се вземе решение дали да отхлабим ограниченията. Невероятно е какъв брой персонално доста хора одобряват този проблем. Няма по какъв начин с каквито и да е доводи да обясниш на един човек, който е изгубил работата си и няма пари, какъв брой е значимо да не отваряме бизнесите ", сподели той.

"Човешкият живот е най-отгоре в скалата на полезностите ", сподели Кунчев.

"Ваксината на "Астра зенека " е по-евтина, тя обаче не би трябвало да се съхранява в хладилници на минус 70 или на минус 20 градуса. Освен това технологията й ни е най-позната ", сподели той.

Той призна, че знае доста малко за съветската ваксина, само че тя е основана на същия принцип като "Астра Зенека ". "И двете компании стъпиха на основа, която бе употребена за ебола ", счита Кунчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР