Още преди началото на войната в Украйна на страната ни

...
Още преди началото на войната в Украйна на страната ни
Коментари Харесай

Тагарев: Още преди началото на войната в Украйна на България й е бил отказан ремонт за С-300

Още преди началото на войната в Украйна на страната ни е бил отхвърлен ремонт на зенитните ракети за С-300. Това изясни пред Нова тв министърът на защитата Тодор Тагарев.

Министерството на защитата има подготвеност да изпрати новият пакет помощ за Украйна, съгласно решението на Народно събрание.

Паралелно с това властта стартира проверка на отбранителната политика на страната.

Тагарев отговори на рецензиите отправяни от опозицията в Народно събрание след решението на депутатите за нов транш военна помощ за Киев. Тагарев акцентира, че дефектните ракети за комплекси С-300 не могат да се употребяват и няма късмет за ремонта им.

“Правени са опити тяхната продуктивност да бъде възобновена, тези опити са се провалили, защото десетилетия наред ние залагаме на подсигуряване от страна единствено на съветската федерация. Отказът за работа по тези ракети е преди да стартира войната. Обяснили са от съответната съветска компания, че те не могат да създадат това, което ние бихме желали, а и ние нямаме капацитет сами да се оправим с тяхното възобновяване ”, съобщи Тагарев.

Военният министър в същото време изрече вярата си, че в последната седмица преди ваканцията Народно събрание ще разреши да бъдат закупени 198 бойни машини “Страйкър ”. Като уверенията са, че американската техника ще пристигна у нас с цялостно съоръжение.

“Намерението ни е не да придобиваме машини с колела и оръдие, а цялостния комплект връзки, системи за бойно ръководство, муниции, симулатори за подготовка. Пакетът е много повсеместен и ще разреши образуването на три батальонни групи ”, изясни Тагарев.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР