"Още преди месеци предупредихме, че този управленски формат не може

...
"Още преди месеци предупредихме, че този управленски формат не може
Коментари Харесай

Румен Петков: Сблъсъците между патриотите се трупат на гърба на Борисов и той няма да издържи

"Още преди месеци предупредихме, че този управнически формат не може да продължи дълго ", разяснява водачът на АБВ Румен Петков в ефира на Нова телевизия, визирайки трусовете в коалиция Обединени патриоти, съдружник на ГЕРБ в ръководството.
Преди него посетител в предаването "Здравей, България " бе водачът на "Атака " Волен Сидеров, който насочи остри думи към съдружния си сътрудник Валери Симеонов, вицепремиер и водач на НФСБ и даже изиска той да си върви.
"Те показват органична нетърпимост между тях. Преди време споделих, че в случай че ги оставим в една стая, ще има жертви в жива мощ ", пошегува се водачът на АБВ и добави: "Сблъсъците се натрупат на гърба на министър-председателя. И той няма по какъв начин да издържи! "
Поводът в този момент е зародилият конфликт сред вицепремиера Валери Сименово и водача на „ Атака “ Волен Сидеров във връзка признатите ремонти в закона за приватизация, който условно бе наименуван закона Домусчиев.
Петков счита, че президентът вярно е наложил несъгласие, защото да се вършат промени на разпоредбите със задна дата, е неприемливо в цяла Европа.
Петков отговори и на въпроси, свързани с управническите други възможности на Българска социалистическа партия, наречени "Визия за България ". Петков посочи, че АБВ е предложила съответна политика в решението на демографската рецесия у нас – 10 хрумвания, които са предоставени на всички парламентарни групи, като част от тях са влезнали във визията на Българска социалистическа партия, което той адмирира. Петков обаче изрази учудването си, че в тази Визия на Българска социалистическа партия няма и дума за АЕЦ "Белене " и за нуклеарната енергетика. Тоест, Българска социалистическа партия несъмнено е срещу построяването на АЕЦ „ Белене “, хвърли обвиняването той към някогашните си съпартийци. Никой не приказва още да купуваме директно от Русия газ, т.е. ще купуваме от Турция, което по думите на Петков е „ национално изменничество “.
И двата плана – и „ Белене “ и директната доставка на газ от Русия - са български планове. Тук не стоят съветски ползи, а български. И те би трябвало да бъдат предпазени по всевъзможен начин даже с риск да упражним напън към Европейска комисия, безапелационен е водачът на АБВ.
Лидерът на АБВ разяснява и епидемията от чума по животните. По думите му е трябвало да се избиват единствено потвърдено заболели животни.
Според Румен Петков рецесията с чумата по дребните преживни животни е вследствие на неподготвеността на Европа, в частност на България, да се оправя с тази болест. А това, което се случи у нас, е изтребване на животни без потвърден здравен статус. Затова не просто би трябвало да се слуша това, което ни споделя един европейски служител, с 20 000 евро заплата, а да се виждат страстите на хората, за които избиването на техните животни е обвързвано с оцеляването им, акцентира той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР