Още преди края на месеца, Националният осигурителен институт (НОИ) ще

...
Още преди края на месеца, Националният осигурителен институт (НОИ) ще
Коментари Харесай

НОИ спира да плаща за рехабилитация за 2018 година

Още преди края на месеца, Националният застрахователен институт (НОИ) ще спре издаването на удостоверения за Програмата за профилактика и рехабилитация за тази година. Причината - към този момент няма пари.
От Национален осигурителен институт прецизират, че удостоверения за програмата ще се издават до 24 октомври в това число. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на активността, е 25 октомври.
Тази година програмата започва на 23 март и за нейното финансиране са планувани 20 103 061 лева До момента са издадени 44 653 удостоверения, като се чака до привършване на програмата още 2 258 лица да употребяват парична помощ за профилактика и рехабилитация.
Програмата за едно лице е с дълготрайност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7.00 лв. за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното публично обезпечаване. Всяко лице, за сметка на бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) има право да употребява до четири съществени диагностични и лечебни процедури на ден. Условията кой може да влиза в програмата ВИЖТЕ ТУК!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР