Още преди Ковид-19 да нахлуе в България и изобщо да

...
Още преди Ковид-19 да нахлуе в България и изобщо да
Коментари Харесай

Година след трагичната смърт на Силва Зурлева тя...

Още преди Ковид-19 да нахлуе в България и въобще да знаем повече за този подъл вирус, черните вести за България започнаха още със започването на към този момент отминалата 2020 година Точно на 1 януари при безразсъден битов случай почина Силва Зурлева.

Зурлева бе открита мъртва пред стълбите на къщата си в с. Ковачевица на 1 януари малко преди 10 ч. Окръжна прокуратура образува досъдебно произвеждане, каквато е естествената процедура в такива случаи. Падане по стълби е повода за гибелта. При рухването Зурлева е получила пръсване на главата и травма на мозъка. Това е довело съвсем до моментална гибел в границите на няколко минути. Проверена е и вероятността да е получила инфаркт, само че това не е открито. Имала е хипертрофия на миокарда, само че това няма общо със гибелта.

Силва Зурлева посвещава 20 години от своята кариера на Нова телевизия. Тя е измежду хората, работили за приемането на лиценза на Нова и превръщането ѝ в едвам втората частна национална телевизия у нас.

През 1992 година стартира активност в консултантския бизнес – непознати вложения и приватизационни покупко-продажби. Работи по плановете на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и други Нейно е рекламното обръщение „ Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а след това и в други градове “. От 10 май 1999 година е шеф на медийната формация „ Антена България “, а от март 2001 година - ръководител на Съвета на шефовете на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска малкия екран на 8 май 2019 година

Тя към момента живее в сърцата на своите родственици и другари, които не стопират да тъжат за съдбовния край.



„ Изключително топъл човек. Искам да запомня усмивката й, тъй като тя беше топла като усмивка на майка. Малко хора знаят, че тя същински умееше да чества и съм сигурна, че сега чества някъде там своя земен път”, споделя телевизионната водеща Мира Иванова.

„ Минали сме през какво ли не - и хубави, и неприятни неща в тази телевизия, само че тази жена беше доста специфична. Много хубав човек”, споделя водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов.

„ С нея си отива едно време на сантименталност в малкия екран, на откровеност и другарство. Поне за мен беше такова време. Може би, тъй като беше обвързвано с първите ми стъпки в NOVA, които се случиха с помощта на нея. Вечно ще съм й признателна за това и изобщо за цялото другарство, което успяваше да построи сред всички”, описа Гала, водещата на „ На кафе ".

„ Голям експерт, само че най-важното - човек с доста положително сърце, безоблачен, ухилен. Ще я запомним такава”, сподели кметът на София - Йорданка Фандъкова. Тя описа по какъв начин Зурлева е подкрепила издаването на книгата “Къща оттатък света” на Георги Данаилов след гибелта му, както и издаването на стихосбирката на Борис Христов “Вечерен тромпет”.

“Последната идея, по която работихме дружно, е обвързвана с постигане на кино лентата и неговия екип “Доза щастие” до оптимално повече възпитаници в София, а с Министерството на образованието - и в цялата страна.

Работният екип, в основата на който беше тя и фондацията на създателя на книгата “Падение и спасение” Весела Тотева, подготвихме и стартира реализацията на срещи на откровено и мощно отдадения екип на кино лентата – Валентина Каролева, Яна Титова, Александър Алексиев с ученици”, спомня си Фандъкова.

„ Много стойностен човек, доста е мъчно човек да се раздели с такива хора. Бог да я прости”, сподели професор Огнян Герджиков.

„ Това е една огромна загуба и за публицистиката, и за България,най към този момент за приятелите й, за фамилията й”, показа някогашният външен министър Соломон Паси.

Магърдич Халваджиян също има богата история със Зурлева и тъжи след нейната неочаквана гибел. "Навремето продуцентската ни компания влезе в Нова тв на сакат крайник. Правехме “Господари на ефира” в Тв7, когато ми се обадиха, че Георгиос Зоис (по това време изпълнителен началник на Нова тв - б.р.) желае да ме види. Беше поради издание на “Стани богат”, в което някой от публиката кашляше и фенове го бяха уличили, че подсказва.

Зоис ми изясни, че това е въпрос на следствие и по-скоро не искаше да му даваме гласност.
Ядосах се, станах и му споделих, че се надявам да не се забележим в никакъв случай повече по никакви мотиви. И си потеглих. Малко по-късно Силва ми се обади, че желаят да купуват “Господарите”.

Впрочем тя ме срещна и с Бойко Борисов, който тогава беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Бях се обърнал към нея малкия екран да помогне, защото полицията не искаше да ни спомага в “Господари на ефира”, когато уличавахме мошеници. Не ни вземаха на съществено.
Половин час откакто говорихме с нея, тя се беше чула с основния секретар, който незабавно откликна, защото съгласно него мошениците би трябвало да бъдат показвани. Силва беше пич.

Тя приемаше нещата доста прочувствено в този вълчи свят, в който живеем. Възхищавах се по тази причина, че човек с такава дълбока емоционалност може да е на тази позиция и да прави тази работа.

Убеден съм, че за нея това е било 5 пъти по-трудно, в сравнение с за различен човек, който е опериран от усеща и страсти ", споделя Маги Халваджиян.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР