Още преди изборите ние заявихме, че няма да правим коалиции

...
Още преди изборите ние заявихме, че няма да правим коалиции
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Tози парламент няма да изкара повече от един месец

„ Още преди изборите ние декларирахме, че няма да вършим обединения с партии на статуквото. Това е реалност. В момента ние нямаме нужния брой депутати за сформиране на държавно управление. Беше ясно, че държавно управление няма да вършим. Оттук нататък е доста близо до здравия разсъдък, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец “, това съобщи ръководителя на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов на излизане от президентството, откакто партията върна връчения й от президента мандат за сформиране на държавно управление, съобщи bTV.

„ Това значи, че в този месец би трябвало да се направи най-необходимото - да има почти естествен избирателен закон за идващите предварителни избори ”, разяснява Йорданов.

По думите му мажоритарни избори за едни месец не могат да се създадат.

„ Всички неистини, които бяха изречени, че Има Такъв Народ се отхвърлят от мажоритарни избори през вчерашния ден лъснаха, тъй като през вчерашния ден в правна комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен избор беше Има Такъв Народ и всички гласоподаваха срещу, в това число представителите на ГЕРБ, които до оня ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала ”, сподели още той.

Йорданов и препоръчаната от Има Такъв Народ за министър председател Антоанета Стефанова бяха посрещнати от протестиращи от Вътрешна македонска революционна организация, недоволни от измененията в Изборния кодекс, импортирани от втората парламентарна мощ. Симпатизантите на Вътрешна македонска революционна организация освиркаха представителите на Има Такъв Народ със викания „ Турски мекерета! “ и „ Мутри вън! “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР