Още преди година се е знаело за проблемите в НДК.

...
Още преди година се е знаело за проблемите в НДК.
Коментари Харесай

И министерството на финансите проспало проблемите в НДК

Още преди година се е знаело за проблемите в НДК. Това разяснява Дора Христова от " Воля ", която е и член на парламентарната комисия за далаверите в културния замък. " Никой не е обърнал внимание ", недоволна е депутатката.

 Има закъснение в ремонта на НДК, призна министър Боил Банов
Има закъснение в ремонта на НДК, призна министър Боил Банов

И на НДК, и на паметника " 1300 години България " е имало проблеми в структурата

Освен това през 2016 година, по време на парламентарен надзор, Томислав Дончев е обяснил, че Министерството на финансите не е изпращало одиторски екипи в НДК.

" Излиза, че много хора са се занимавали с проблемите към НДК, само че никой не е взел ограничения ", изясни Дора Христова и добави, че " Воля " няма да одобри " замитането на казуса ".

" Много неясноти има към този проблем и ние чакаме обстоятелствата да излязат нескрито. Наблюдаваме по какъв начин институции и политици си трансферират горещия картоф ", разяснява Христова. Тя чака бързо обстоятелствата да излязат нескрито, с цел да може България да влезе с чисто лице в председателството.

 Лиляна Павлова разпитвана от прокуратурата за абсурда с НДК
Лиляна Павлова разпитвана от прокуратурата за абсурда с НДК

Като очевидец по обвиняванията против Боршош

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че прокуратурата е привикала на разпит министъра на българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова. Тя е отговаряла в качеството на очевидец по двете обвинявания против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош. Павлова е вторият министър, който беше разпитан по случая. Преди два дни пред в прокуратурата се яви вицепремиерът Томислав Дончев.

 Прокуратурата привиква Павлова, Дончев и Рашидов за НДК
Прокуратурата привиква Павлова, Дончев и Рашидов за НДК

Министрите участват в справката, само че не за злоупотреби

В началото на седмицата основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че във връзка със сигнала подаден от ДАНС до Прокуратурата за ремонта на НДК министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат призовани в прокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР