Още преди десетина години в Института по ноетични науки, северно

...
Още преди десетина години в Института по ноетични науки, северно
Коментари Харесай

Квантовото заплитане - любов или наука

Още преди десетина години в Института по ноетични науки, северно от Сан Франциско, се организира по този начин нареченето " любовно проучване ". Институтът се занимава с парапсихологически изследвания на връзката сред духовността и съзнанието. Всеки от дългогодишната фамилна или партньорска двойка сяда в обособена шумо- и звукоизолирана стаичка. Към дясната им ръка са прикрепени сензори, свързани с компютър. Целта е да се разбере дали единият от двойката усеща на физическо равнище, когато другият концентрира мислите си върху него.
Прочетете още
След разбор на индикаторите на 36 двойки, минали през този тест, учените откриват, че когато един човек концентрира мислите си върху колегата си, кръвотокът и изпотяването на колегата трагично се трансформират в границите на две секунди. Вероятността това да се получи инцидентно била 1 към 11 000. Над 30 независещи едно от друго, рандомизирани изследвания от такива институции като Университета на Вашингтон и Университета на Единбург оповестяват за сходни резултати.

" Квантовото усложнение " на любовта
Как може да се обяснят сходни резултати? Никой не може да изясни изрично ясно. Дийн Радин от Института по ноетични науки и няколко негови сътрудници считат, че извършеният опит потвърждава доктрина, известна като " квантовото усложнение ". Според тях откакто две частици са си взаимодействали, в случай че ги разделите, даже на благи, те се държат по този начин, като че ли към момента са свързани. Досега това е демонстрирано единствено на субатомно равнище.
Радин още тогава задава въпроса - допустимо ли е хората в близки връзки - двойки, братя и сестри, родител и дете - също да бъдат " заплетени "? Не единствено прочувствено и психически, само че и физически?

Скептиците: това са цялостни нелепости
Тази концепция - че може да сме свързани на някакво молекулярно равнище - отразява думите на мистиците през вековете. И това се харесва на някои учени. Но вбесява други - като Слоун от Колумбийския университет. Основната концепция е неверна, споделя той. Заплитането просто не работи по този метод.
" Физиците са доста ясни, че връзката е чисто корелационна, а не причинно-следствена ", споделя Слоун. " Няма нищо причинно-следствено в квантовото усложнение. Хубаво е човек да бъде с отворено схващане, само че не толкоз, че мозъкът ви да изпадне " - остро се майтапи той.

И въпреки всичко има съответни резултати от съответни изследвания.

Изпочник: Spisanie8.bg

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР