Още преди да започнем с описанието на смартфона на Honor,

...
Още преди да започнем с описанието на смартфона на Honor,
Коментари Харесай

Honor Magic V2 – най-тънкият в своя клас

Още преди да стартираме с описанието на смарт телефона на Honor, който използвахме известно време, към европейската му премиера в Лайпциг, безусловно би трябвало а кажем, че Magic V2 основава рядкото чувство за софтуерно знамение. По стандартите на своята категория смарт телефонът е необикновено тъничък.

Дебелината на корпуса в сгънато положение е единствено 9,9 мм, а в разгънато – 4,7 мм. Теглото на джаджата е 231 грама.

Цифрите се отнасят за версията с покритие от екокожа, стъкленият тил прибавя милиметър и няколко грама към тежестта, само че измежду наличните на пазара модели това е безусловно връх.

Конструкцията от две компактно прилягащи половини се усеща като доста надеждна, както и титаниевият механизъм на пантата. По време на тестванията не забелязахме никакво скърцане или изпитание при отварянето и затварянето. Половините на корпуса се отварят напълно на 180 градуса, а също по този начин могат да бъдат закрепени в диапазона от 75 до 175 градуса – в останалите случаи затварянето на двете страни работи меко.

Блокът на камерата е огромен, само че не е обемист, той се вписва в цялостния дизайн

Рамката на корпуса е направена от метал (магнезиева сплав), а задният панел е от ефектно матирано стъкло. Смартфонът наподобява елегантно, тъй че няма да ви се желае да го криете в калъф. Въпреки това има първокачествен похлупак, направен от пластмаса с реплика на въглеродни нишки. Той е оборудван с комфортно краче и можете да го намерите в комплекта. Освен упоменатия калъф вътре можете да намерите единствено USB кабелче, само че не и адаптер.

Honor е поела курс към бързо създаване на пълноценна линия смарт телефони с гъвкави екрани. След Magic Vs компанията пуска Magic V2, като това е второто потомство, в което акцентът е подложен върху размера на устройството. Tо е фино и напълно сравнимо по размери с стандартните флагмани, да вземем за пример iPhone 14 Pro Max. В същото време устройството се е оказало по-леко.

Именно лекотата на V2 и неговият дребен размер за класа му демонстрират какъв брой бързо върви напредъкът в Honor, като компанията съумя да изпревари Huawei Mate X3, който до неотдавна беше най-тънкото устройство с еластичен екран в този форм-фактор.

Дизайн, размери, ергономичност и ръководство

Най-впечатляващото нещо в устройството са неговите размери. Когато е затворено – 156,7 x 74,1 x 9,9 мм. Когато е отворено – 156,7 x 145,4 x 4,7 мм. Теглото е 237 грама. Много фино, доста леко, това устройство потвърждава, че сходни модели са бъдещето на пазара на гъвкави смарт телефони.  Когато е затворен, можете да работите с една ръка с известни ограничавания, въпреки всичко устройството е много необятно.

За да видите нещо на екрана, с цел да управлявате възпроизвеждането на музика – всичко това може да се направи с една ръка. Но в случай че би трябвало да напишете отговор на известие да речем, би трябвало да вземете смарт телефона в две ръце. Корпусът е направен от магнезиева сплав, а в пантата е употребена титаниева сплав.

Комплектът включва похлупак за едната страна на смарт телефона, той е доста прелестен и има краче на панти (и можете да го завъртите, получавате два разновидността за монтаж – отвесен и хоризонтален).

Един от параметрите, които усъвършенстват в съпоставяне със Samsung и безусловно всички производители, е ъгълът сред половинките, фирмите се пробват да отстранен разликата и Honor не прави изключение. Визуално половинките прилягат доста компактно.

Отварянето на устройството е по-лесно, в сравнение с при предходния модел. Тук би трябвало да отдадем дължимото на инженерите, те са свършили добра работа по модела. Затварянето става още по-лесно.

Нека разгледаме организацията на детайлите за ръководство, тя е общоприета единствено на пръв взор

В сгънато положение на дясната странична повърхнина виждаме сдвоен клавиш за мощ на звука, както и бутон за включване/изключване, а в него е вписан и датчикът за пръстови отпечатъци.

Когато е отворен, клавишът за контролиране е отляво, а бутонът за включване – отдясно, за разлика от по-голямата част от сходни смарт телефони. В долния край има слот за две nanoSIM-карти. Смартфонът поддържа и eSIM, което е комфортно. За страдание няма отбрана от вода, тъкмо както първите две генерации на Fold, Honor занапред набира скорост и се учи по какъв начин да основава такива модели.

Високоговорителите са ситуирани в краищата. Те са мощни и ясни, тук цялостен паритет с най-хубавите на пазара. В горния край има и инфрачервен порт, той е за ръководство на домашните уреди.

Блокът на камерата изпъква на задната повърхнина, в случай че не употребявате калъф

След като отворите устройството, ще обърнете внимание на пролуката в центъра на екрана, тя е даже малко по-голяма, в сравнение с при Fold. Много производители „ поправят “ този недостатък, само че в действителност редуцират живота на екрана – когато е раздължен, той изпитва огромни натоварвания и се поврежда по-бързо. Въпросът е кое е по-важно за вас – външната хубост или издръжливостта на устройството. Фактът, че Honor е употребила потвърдено решение, е добър, няма дефекти при ежедневна приложимост, пръстът ви бързо привиква с прореза на екрана. Чертата в средата не се вижда, в случай че гледате модела централно. Ще я видите единствено под ъгъл. Това е положително решение.

Вътрешният екран е затрупан с фолио, то не е залепено компактно до ръбовете на корпуса. Подходът е тъкмо същият като при Fold. Пантата може да се фиксира в две позиции, тъй че да употребявате смарт телефона в разнообразни обстановки. Можете да пуснете камерата, с цел да се снимате самичък ето по този начин.

Или пък в същия режим да гледате видео. Можете да водите преписка като употребявате долния край като клавиатура.

Сензорът за пръстови отпечатъци работи съвършено, няма подправени позитивни резултати или инцидентни натискания, няма от какво да се оплачем. Разпознаването на лица също работи добре.

Отлични материали за корпуса, добра ергономичност с редица забележки. А когато погледнете напредъка за шест месеца по отношение на Magic Vs, той е просто замайващ, устройствата са разнообразни в живота.

Дисплей

По екраните също е свършена доста работа, те са станали видимо по-добри. Спецификациите на външния екран са следните: 6,43 инча, 2376×1060 пиксела (20:9), 402 ppi, OLED, 120 Hz, автоматизирана конфигурация на яркостта, защитно стъкло (нанокристално, версия 2.0), AlwaysOn Display, бляскавост до 2500 нита.

Картината е отлична, четлива при всевъзможни условия с помощта на яркостта, няма разлики от естествен смарт телефон или по-скоро флагмани на разнообразни компании.

Ръбовете са скосени, т.е. устройството е със объл екран. По ръбовете няма изтърквания, тук очевидно има друг материал, в сравнение с в Magic Vs, което е прелестно.

Вътрешният екран има следните характерности: 7,92 инча, 2156×2344 точки (9,78:9), 402 ppi, OLED, 120 Hz, автоматизирано затъмняване, AlwaysOn Display, HDR10+, периодичност на освежаване 120 Hz (1-120 Hz), адаптивен режим, стъкло, до 1200 нита, HDR10+, IMAX Enhanced.

Филмът при дейна приложимост би трябвало да е задоволителен за дълго време, след което може да бъде заменен в сервиз, като е по-добре да не го вършиме сами. Качеството на екрана не провокира въпроси, не е толкоз ослепителен, колкото външния, само че няма проблеми на слънце, даже картината малко да избледнее. Но е по-удобно да вършиме фотоси в сгънато положение на устройството, без да го отваряте.

Настройките на екрана са типични, няма какво да се каже за опциите му.

Батерия

Вградената батерия е Li-Pol, потенциалът ѝ е 5000 mAh и се доставя с опция за зареждане с 66 W, което се трансформира в стандарт за моделите Honor. Времето за цялостно зареждане е 55 минути, което не е неприятно и е типично за китайските производители.

Що се отнася до времето за работа на смарт телефона, то много зависи от това кой екран употребявате повече. При мен доминира вътрешният екран, а резултатите от времето за работа варират доста – от два до четири часа работа на екрана, освен това един ден.

Реших да ревизира издръжливостта на батерията спрямо Fold4 (4400 mAh), във всички режими Honor даде, да вземем за пример при възпроизвеждане на видео на главния екран Honor има 12 часа.

Възможности за връзка

Устройството разполага с двулентов Wi-Fi, Bluetooth версия 5.3, участва NFC (Google Pay), всичко работи прелестно.

По отношение на навигацията всичко също е доста положително (GPS/A-GPS/GLONASS/Beidou), студеният старт по градските улици се случва за 2-3 секунди, точността на навигацията е отлична, нямам недоволства.

Памет, чипсет, продуктивност

Моделът е построен въз основата на Snapdragon 8 Gen2, той съответствува с този на Fold5.

Съществуват разновидности на модела за 12/256, и 12/512 GB, като няма карти памет. Като цяло не съм отчаян от метода, по който работи устройството, няма проблеми при типичните задания, интерфейсът е радушен и бърз. Honor го промотира като решение за игри (наред с други неща), само че в това качество не виждам смисъл в такива устройства, единствено за елементарни игри, при тях няма проблеми.

Камера

Не е на равнището на флагманите, само че е напълно покрай него. Интерфейсът на камерата е прочут от други модели от Honor, тук няма открития. От новите режими ще отбележа мултивидео режима: по едно и също време снимане с предната и главната камера, можете да запишете да вземем за пример видео и незабавно да го коментирате. А също и на разнообразни обективи, т.е. можете по едно и също време да записвате елементи и общ проект.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР