Още преди да стане служебен вътрешен министър, Бойко Рашков е

...
Още преди да стане служебен вътрешен министър, Бойко Рашков е
Коментари Харесай

Бойко Рашков вдигнал мерника на Гешев още преди да стане министър

Още преди да стане длъжностен вътрешен министър, Бойко Рашков е подготвял сигнала против основния прокурор Иван Гешев. Това разкри самият Рашков в предаването " Неделя 150 " по БНР.

Материалите на Рашков бяха. Още предходната година редица съсловни организации (Съюзът на съдиите, голям брой адвокатски колегии и др.) са почнали да пишат тревожни писма от Висш съдебен съвет във връзка държанието на основния прокурор.
 Бойко Рашков отново сподели, че има намерение да предприеме дейности против основния прокурор Иван Гешев Бойко Рашков отново сподели, че има намерение да предприеме дейности против основния прокурор Иван Гешев
Имам желание да подхваща съответни дейности във връзка с основния прокурор Иван Гешев и уронване на престижа на правосъдната власт -...

Бойко Рашков изясни, че е подготвял сигнала против Гешев доста преди да му бъде препоръчано да заеме поста на длъжностен вътрешен министър. " За никаква специфична цел не може да става дума. Дори считам, че материалът закъсня много ", уточни той, като добави, че в никакъв случай не е имал илюзията, че правосъден министър на ГЕРБ би внесъл сигнал против обвинител номер едно.

Рашков изрично отхвърли претекстовете му да свързани с политически пиар. " Когато става дума за груби нарушавания на съществени правила на наказателния развой и има данни за осъществено закононарушение, каквито в тази ситуация са разказани, никога не може да става дума за някакъв си пиар ", безапелационен беше вътрешния министър.

В сигнала му има данни за съществени нарушавания: изнасяне на информация, събрана със СРС, редовно нарушение на презумпцията за непорочност и непризнаване на разделянето на управляващите.

По думите му личността на Иван Гешев не е най-важното и опит за реваншизъм няма.
 АКФ към КПКОНПИ: Проверяван ли е Гешев, по какъв начин се самопроверява Цацаров и по какъв начин е уредена срещата Цацаров – Денков?(ВИДЕО) АКФ към КПКОНПИ: Проверяван ли е Гешев, по какъв начин се самопроверява Цацаров и по какъв начин е уредена срещата Цацаров – Денков?(ВИДЕО)
В известие на Антикорупционния фонд до медиите във връзка последното им следствие „ Списък за бърз надзор: Историята на Веселин...

" Трябва да се сложи въпросът за това по какъв начин е структурирана нашата прокуратура, дали основният прокурор у нас е действително в действителност виновен, или безусловно недостижим. Въз основа на решение на българската прокуратура са били следени със СРС стотици български жители по време на митингите. Сред подслушваните има и политици, и общественици, и елементарни жители... Надявам се, че Бойко Борисов ще бъде призоваван да дава пояснения по редица неизяснени случаи ", сподели още Рашков.

Вътрешният министър разгласи, че чака Висш съдебен съвет да няма кворум и по този начин да не се занимае със сигнала против Гешев. " Дори да има кворум, чакам да създадат всички допустимо да отхвърлят предлагането ", добави той.

Според служебния министър третият вид е сигналът да се счете за безпочвен. " Нямам никакви илюзии. Нито аз, нито други, които разсъждават по този въпрос ", добави Бойко Рашков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР