Още преди да са приключили дебатите по вота на недоверие

...
Още преди да са приключили дебатите по вота на недоверие
Коментари Харесай

Гласуват вота на недоверие на фаталния петък 13-и, БСП вече подготвя нов

Още преди да са завършили дебатите по вота на съмнение в Народното събрание, през днешния ден стана ясно, че Българска социалистическа партия приготвя нов. Той ще бъде за неуспех в политиката по национална сигурност.

Основната рецензия на водача на опозицията обаче беше отправена към президента Румен Радев, който, по думите ѝ, е трябвало да свика Консултативния съвет по национална сигурност по отношение на спора в Израел.

„ КСНС е органът, който в такава рецесия би трябвало да ни събере и да излезем с единно решение. От двете съвещания няма резултат и нито едно свястно решение. Вчера президентът просто настояваше за повече въоръжение и планове за закупуване на техника, до момента в който министър Тагарев обезкости защитата и изнася всичко “, изясни Нинова пред публицисти, откакто взе присъединяване на съвещание на председателския съвет в Народното събрание по тематиката сигурност.

Тепърва ще е ясно какви тъкмо са претекстовете на левицата за настояването на подобен избор.

След няколкочасови диспути в четвъртък, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков насрочи гласуването на вота на съмнение към държавното управление за петък от 15:00 часа.

Според правилника за работа на Народното събрание самото гласоподаване на плана на решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Вотът се счита за сполучлив, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново такова на същото съображение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.

Искането за оставка на кабинета поради бранш „ Енергетика “ беше импортирано предходната седмица с подписите на 72 народни представители от „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “.
Опозицията изиска избор на съмнение към държавното управление поради неуспеха в енергетиката, единственият неуспех, който видяхме през днешния ден, е в опитите на опозицията да излъже българския народ, че идва някакъв енергиен апокалипсис, съобщи министър председателят Николай Денков в края на дебатите по претенции от „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “ избор на съмнение към кабинета поради водената енергийна политика. Ще ви отчайвам – енергиен апокалипсис няма и няма да има, акцентира той. И посочи, че държавното управление и Брюксел не затварят въглищни централи “, разяснява в пленарната зала министър председателят Николай Денков.
Дебатите се организираха с нараснало напрежение и главно с престрелки сред депутати от ПП-ДБ и „ Възраждане “ и Има Такъв Народ. ГЕРБ и Движение за права и свободи не се включиха.

„ Да употребявате избор на съмнение като предизборна акция, демонстрира предизборна отпадналост. Реално вие нямате решения, не говорите за бъдещето, нямате визия за България. Имате единствено агитация, учредена на боязън и ненавист, тъй като хората желаят решения “, съобщи по време на дебатите съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков от парламентарната естрада.

Той сподели, че опозиционните партии заплащат своите гласоподаватели по същия метод, по който служебните държавни управления на президента Румен Радев са го правили през предходната зима.

Съпредседателят на ПП-ДБ сподели още, че с изпратените териториални проекти се подсигурява живота на въглищните централи до 2038 година.

„ Подозирам, че някои от вас съжаляват, че сме в Европейски Съюз. Подозирам, че някои от вас се радват и биха се радвали, в случай че можеше да сме част от евразийския съюз на Путин. Подозирам, че трети от вас биха говорили за Македония, без да има общо със бранш „ Енергетика “, обърна се той към опозицията.

„ Време е да помислите за положителни решения вместо да вкарвате вашите гласоподаватели в блатото на страха и омразата “, моли някогашният министър председател.

„ Възраждане “ първо мислят за Русия, в случай че остане време по-късно мислят за Русия и чак най-после, в случай че нещо друго остане – отново мислят за Русия “, разяснява и депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Всички в тази зала сме наясно, че „ Възраждане “ нямат болшинство, не са първа и в никакъв случай няма да бъдат първа политическа мощ, и те го знаят. Защо желаят оставката на това държавно управление тогава? Накъде ще отведат България? Нека ви кажа… единствената българска политическа партия, която се е пробвала да затвори български цех с българска продукция и служащи, плащащ налози в нашата хазна – това е „ Възраждане “, тъй като това произвеждане пречи на Русия, сподели още той.

Въпреки че не взе присъединяване в дебатите, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че партията му ще поддържа държавното управление.

Разбира се, че ще подкрепим държавното управление. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпроса дали ГЕРБ-СДС ще застане зад кабинета по време на гласуването на вота на съмнение, съобщи кореспондент на „ Фокус “.

„ Щом съм тук, какво значи това. Разбира се, че ще подкрепим държавното управление, изключително в изискванията на такава интернационална конюнктура. Представете си служебно държавно управление и нови избори, плюс кметските “, безапелационен бе Борисов, представен от „ Фокус “.

Той даже съумя да направи паралел сред политическата конюнктура в България с тази в Израел.

В Израел видяхте, че и опозицията, и ръководещите се разбрах, само че по кое време – откакто пет пъти се явяваха на избори, разградиха си страната, компроментираха напъните на Мосад и Шин Бет и се стигна до тази обстановка, проучва Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР