Още преди да излезе книгата на хартия, журналистката публикува части

...
Още преди да излезе книгата на хартия, журналистката публикува части
Коментари Харесай

Мира Добрева пусна романа си за алкохолна зависимост

Още преди да излезе книгата на хартия, журналистката разгласява елементи от нея, с които провокира шокиращи реакции. Мнозина се усъмниха, че романа й е автобиографичен, въпреки сюжета да преглежда ориста на две дами, белязани от поглъщащата мозъка и тялото алкохолна взаимозависимост. Мира в никакъв случай до момента не е говорила да има такива проблеми.

Това е една пределно мъчителна и реалистична книга за упадъка на полезностите, духовната празнина и отчуждението, до които води пристрастяването. Но в същото време нейната задача е да предизвести и да даде публичност какъв брой сложна е битката с този проблем както от човешка позиция, по този начин и на институционално равнище. „ Роман като болежка, като рана, като белег. Като избавление “ споделя анотацията на корицата. Алкохолизмът е взаимозависимост, от която страда освен съответният човек, само че въвлича във въртоп и неговите близки.
Реклама
За да напише този разказ, Мира Добрева се базира на действителни случаи, изследва значително профилирана литература, посещава здравни заведения за хора, страдащи от зависимости. Покрай работата по ръкописа организира съвещания със експерти като доктор Цветеслава Гълъбова, шеф на психиатрична болница „ Св. Йоан Рилски “, а за редакторската работа намира съидейник от страна на писателя Владимир Зарев.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР