Още преди да е изтекъл мандатът на 48-ия парламент, някои

...
Още преди да е изтекъл мандатът на 48-ия парламент, някои
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" преговарят за коалиция


Още преди да е изминал мандатът на 48-ия парламент, някои политически сили към този момент обмислят разновидности за общо явяване на предварителните избори на 2 април. и партиите в „ Демократична България “ обмислят вид за коалиция.

И трите партии в „ Демократична България “ дадоха зелена светлина на своите управления за диалози с „ Продължаваме промяната “ за общи дейности за идния избор на 2-ри април.

Разговорите сред някогашните съдружни сътрудници непрестанно текат, като се чака след разпускането на Народното събрание да са по-усилени. Те има да прецизират доста неща като ще има ли съдружно съглашение, по какъв начин ще се редят листите и по какъв начин е допустимо да се споделя обединението. Обявената цел е първо място на изборите.

“Ние твърдо имам вяра, че това обединяване в действителност е за положителното и ще донесе още повече от позитивните промени, които започнахме. Нямам мандат да ви споделя концепциите за имена, които работим сега “, съобщи Даниел Лорер от Политическа партия.

В неделя късно вечерта и Националният съвет на " Да, България " даде мандат на управлението на партията да води договаряния с " Продължаваме промяната " за общи дейности за парламентарните и локалните избори.

Партията, част от „ Демократична България “, ще желае съдружно съглашение и стратегия за ръководство. Христо Иванов вижда в листите водачи.

„ Гласоподавателите на двете обединения схващат, че имаме ясни идентичности и няма за какво да се тормозят. Те има своите водачи, за които ще гласоподават, би трябвало да излезем от тази серпантина на липса на благоприятни условия да се образува ръководство “, сподели ръководителят на „ Да, България “ Христо Иванов.

По-голямата цел е да се вземе първия мандат на идващия избор, а не по какъв начин ще се разпределят местата в листите, споделят от ДСБ.

„ Една такава евентуална коалиция би имала за приоритет еврозона, Шенген, правосъдна промяна. Това е все по-важно от имената на хората в листите и от самостоятелните упоритости на разнообразни персони “, сподели Йордан Иванов от ДСБ.

И „ Зелено придвижване “, третата партньорска партия в Демократична Българи, са взели решение за диалози за обединяване с „ Продължаваме промяната “.

„ Ясно е, че в Народното събрание има разделяне на два лагера: От едната страна, това сме ние с Политическа партия - прореформаторските сили, които желаят дълбоки промени в българското общество, тъй че България да стане просперираща страна “, съобщи Владислав Панев „ Зелено придвижване “ Владислав Панев.

Възможно е обединението да отиде на избори като „ Продължаваме промяната- Демократична България “. И макар че съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков приказва за " обединяване на положителните сили " надали ще се стигне до абревиатурата ОДС позната от близкото минало.

Очаква се местата в общите листи с кандидат-депутатите да се разпределят на база резултати от предходния парламентарен избор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР