Още преди да бъде завършен интерконекторът с Гърция, България ще

...
Още преди да бъде завършен интерконекторът с Гърция, България ще
Коментари Харесай

Още преди да бъде завършен интерконекторът с Гърция, България ще започне да получава газ

Още преди да бъде приключен интерконекторът с Гърция, България ще стартира да получава цялото количество контрактуван азерски газ. Това заяви от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков.

" Добрата вест през днешния ден е, че това, което до този миг беше обвързано с осъществяването на гръцката връзка, с цел да имаме доставки от азерски газ, към този момент няма да е реалност. Ще можем да си получим цялото количество от азерски газ преди връзката да бъде подготвена, още от 1 юли. Това демонстрира, че когато има същински порив за диверсификация и същинско предпочитание за диверсификация, нашите сътрудници са подготвени да подадат ръка. През всички тези години просто не е имало предпочитание да се случи това”, съобщи той, представен от " Сега ".

През септември предходната година някогашният изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов бе отхвърлен поради обвинявания, че е отказал страната ни да получи по-евтиното синьо гориво от Азербайджан и по този метод не бе дадена опция през зимата у нас цената на природния газ да бъде по-ниска.

Евтиният газ плава към нас, само че цената към момента неразбираема

В отговор на въпроси към контрактуваното синьо гориво по време на визитата си в Съединени американски щати, Петков уточни, че предстоящите два танкера през юни са директна доставка от американска компания, без да се употребяват услугите на медиатори. " Вече има подписан контракт сред тази компания и " Булгаргаз ", сподели Петков. Той обаче не уточни името на компанията, нито цената на доставката. Петков само съобщи за следващ път, че цената ще е по-ниска от тази на " Газпром ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР