Още преди да бъде даден гратисен период до края на

...
Още преди да бъде даден гратисен период до края на
Коментари Харесай

Търсенето на „Златна виза” в Гърция расте

Още преди да бъде даден гратисен интервал до края на август, ползата продължава да не понижава

Новите заявки за петгодишни позволения за престояване по програмата „ Златна виза ” не престават с неотслабваща мощ, като през първите два месеца на тази година са подадени 1299 нови молби, спрямо 1248 молби, подадени през съответните два месеца на предходната година, оповестява електронното издание на в..

Общо се пресмята, че от началото на програмата до през днешния ден са добити 24 000 парцела с минимална капиталова стойност от 6 милиарда евро.

Тази цифра се основава на дейни непрекъснати позволения за вложители, които възлизат на 15 865 (12 529 първични позволения и 3 336 подновявания), само че също по този начин и на 8 137 първични заявки за разрешителни, които сега чакат.

Въз основа на данни от Министерството на миграцията и убежището през 2023 година са утвърдени 4444 разрешителни, съответстващи на продажби на недвижими парцели на минимална стойност от 1,1 милиарда евро. През първите два месеца на тази година са издадени още 664 разрешителни.

През идващия интервал, по-конкретно за близо шест месеца, се чака да се следят огромни вложения за придобиване на жилища, отговарящи на критериите за издаване на позволение за престояване по програмата.

Неотдавнашното гласоподаване на поправката, която промени изискванията на програмата, дава гратисен интервал до 31 август, вместо 30 септември, който беше в началото плануван.

Дотогава искащите ще могат да си обезпечат правото да получат позволение за престояване по досегашния режим, стига да имат подписан частен контракт или прелиминарен контракт за покупка на парцел (с 10% първична вноска и в двете случаи) до края на август. След това се дава време до края на 2024 година за сключване на окончателния контракт за продажба.

Според Илиас Папагеоргиадис, началник на MORE Group, „ пазарът не беше сюрпризиран с промени за една нощ. Това е неприятно, защото още една година ще живеем със страничните резултати от неправилното действие на институцията „ Златна виза “, само че е и добре, защото сериозната страна не трансформира обстоятелствата за една нощ. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР