Още преди 3-4 години общината в Кюстендил е заявила желание

...
Още преди 3-4 години общината в Кюстендил е заявила желание
Коментари Харесай

От Кюстендил са изявили желание за монтиране на камери за видеонаблюдение в детските заведения още преди 3-4 години

Още преди 3-4 години общината в Кюстендил е декларирала предпочитание за монтиране на камери за видеонаблюдение в детските заведения. Кюстендил е била първата община в България в това отношение, само че тогава концепцията е срещнала противоречие измежду родители и учители.

"Затова не сме вложили в тази посока ", сподели пред публицисти през днешния ден кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той уточни, че в случай че в този момент има предпочитание за това - ще се проведат събрания, ще се откри и финансиране, само че съгласно него публични средства не би трябвало да се влагат в такава система, откакто това към този момент е предлагано и не е било признато.

"В момента ние подсигуряваме сигурността пред публичните заведения ", сподели още Паунов и добави, че грижа на общината е да обезпечи и безвъзмездни детски градини.

Паунов уточни, че общината е подкрепила гражданска самодейност на поданици на Кюстендил за засаждане на повече дървета и за възобновяване на зелените площи.

"Екипите от експерти на Община Кюстендил са разполагаем на основателите. Ще бъдат разисквани всички елементи. Ще бъдат съобразени и дърветата, които са подобаващи за засаждане в градски условия. Общината поддържа, приветства и спомага за концепцията ", сподели Паунов.

В началото на прощалната седмица Паунов изиска и амнистия от кюстендилци, по традиция. "Ако някой съм обидил, наскърбил със своите думи, каузи и мисли - простете ми, с вярата, че повече няма да дублирам тези неточности. Прощавайки на всеки един от нашите съграждани и сънародници, се надявам да заживеем в спокоен и кротичък свят ", сподели Петър Паунов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР