Още по време на уикенда за Гран При на Бахрейн

...
Още по време на уикенда за Гран При на Бахрейн
Коментари Харесай

Волф: Няма да имаме проблем с тавана на бюджетите

Още по време на уикенда за Гран При на Бахрейн ръководителят на тима на Мерцедес Тото Волф призна, че в Бракли са сбъркали концепцията на W14. През зимата дизайнерите на „ Черните стрели “ избраха да запазят концпецията с нулеви странични кутии, която сътвори доста проблеми на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел през 2022 година.

Надеждите на тима бяха, че с повдигането на подовете и отстраняването на подскачането тази идея ще стартира да дава резултати. Това обаче по този начин и не се случи и още в средата на първия уикенд за сезона се заприказва, че в Бракли ще бъде създаване Б-версия на W14.
 Хамилтън: В Мерцедес не ме послушаха за W14 Хамилтън: В Мерцедес не ме послушаха за W14
Подобно начинание ще докара и до много съществени разноски за тима, което в ерата на тавана на бюджетите може да се окаже проблем. Според Волф обаче до сходен проблем няма да се стигне.
 Тото Волф отписа Мерцедес от борбата за купата през 2023 година Тото Волф отписа Мерцедес от борбата за купата през 2023 година
„ Няма да е елементарно да скъсим пасива си по отношение на Ред Бул, само че би трябвало да опитаме, нямаме различен избор – сподели Волф пред медиите – Не мисля, че таванът на бюджетите ще съставлява някакъв проблем за нас, защото ние би трябвало да изберем в каква посока да поемем и да влагаме всичко в нея. Ние няма да развиваме две коли по едно и също време, а единствено една, просто би трябвало да решим коя тъкмо, като това ще се случи в идващите дни. “
 Розберг: В Мерцедес не са наясно какво не е наред с W14 Розберг: В Мерцедес не са наясно какво не е наред с W14
В първото съревнование за сезона Хамилтън финишира на пето място, до момента в който неговият съотборник Ръсел се класира на седмата позиция. Двамата изостанаха със надлежно 50.9 и 55.8 секунди от спечелилия Макс Верстапен в конкуренцията на „ Сахир “. Това се равнява на закъснение от приблизително 0.935 секунди на обиколка в спортно движение за двамата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР