Още по време на служебното правителство бяха направени част от

...
Още по време на служебното правителство бяха направени част от
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Сега е период за напасване, стратегическа работа и за по-малко пиар акции

" Още по време на служебното държавно управление бяха направени част от по-бързите промени и по тази причина плавният преход към новото държавно управление остава усещане, че не се е случило нещо бързо и фрапантно. Сега е интервал на напасване, стратегическа работа и по-малко за пиар акции. В нашето министерство се случват доста неща, които бяха спрени във времето ", това сподели пред БНР министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Той разясни, че няма напрежение в обединението поради размяната на реплики с министъра на районното развиване по отношение на автомагистрала " Струма " и Кресненското дефиле.

" В момента има три работни групи към Бернската спогодба, които ще дадат най-хубавото решение. След това АПИ ще разпореди новия план, а Министерство на регионалното развитие би трябвало да го отбрани пред Европейска комисия, включвайки го в идващия програмен интервал ", подчера министърът на околната среда и водите.

По тематиката за напрежението към прехвърлянето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) от Министерството на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите министър Сандов съобщи:

" Дали ще са под шапката на едно или друго министерство, няма изключително значение. Излизайки от Българска академия на науките, сами са решили да имат повече прибавен темперамент на проучванията, в сравнение с да развиват просвета. През годините те са недофинансирани. По-лесно е да защитя аз сходен бюджет през оперативните стратегии, в сравнение с би го направил министъра на образованието, който се занимава със напълно други неща ".

Борислав Сандов добави, че зелените политики не престават да се преглеждат единствено като прерогатив на Министерство на околната среда и водите и Оперативна програма " Околна среда ", до момента в който новите правила са на водоравен принцип:

" За част от плановете, които сме заложили, Европейската комисия споделя, че би трябвало да се намират в други оперативни стратегии, тъй като зелените политики не са единствено тези по околна среда. Заварваме една напреднала фаза и не можем да вършим фрапантни промени, единствено някакви настройки. Има концепция по какъв начин част от средствата, които не могат да бъдат оползотворени в границите на тази оперативна стратегия, да бъдат релокирани. Затова при срещата в Брюксел ще показва нашата упоритост за смяна, която да е в посока повече съгласуваност на българските политики с европейските ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР