Още по темата30.10.2019 / 14:36Градският съвет на БСП във Варна

...
Още по темата30.10.2019 / 14:36Градският съвет на БСП във Варна
Коментари Харесай

Депутат от БСП обяви Портних за победител на балотажа във Варна, обеща чистка сред местните социалисти

Още по темата30.10.2019 / 14:36Градският съвет на Българска социалистическа партия във Варна прикани да се гласоподава за Костадинов, проф. Клисарова обаче ще се произнесе на следващия ден

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотография: " Петел "

Народният представител от Българска социалистическа партия и ръководител на регионалния избирателен щаб във Варна Иван Иванов съобщи пред публицисти, че няма метод досегашният кмет и претендент на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних да загуби балотажа в неделя. По негови думи, няма математическа опция съперникът на ръководещите Костадин Костадинов от „ Възраждане “ да завоюва.

Прогнозата беше направена на конференция, на която приключилата трета кандидатка на Българска социалистическа партия проф. Анелия Клисарова заяви, че не дава поддръжка на никой за втория тур на локалния избор. По нейни думи, нито един от останалите в конкуренцията не приема концепциите на партията за смяна на Варна, по тази причина локалните социалисти да гласоподават по съвест.

Председателят на предизборния щаб във Варненска област, където Българска социалистическа партия се явява балотаж само в Провадия от всички 12 общини, разяснява по-задълбочено неговият отвод и отводът на Клисарова да поддържат Костадинов. Вчера Градският съвет на партията във Варна изрази обществено единомислещата си поддръжка за водача на „ Възраждане “ на втори тур. Според Иванов обаче, това решение не показва позицията на Българска социалистическа партия, откакто Народно събрание на партията е снела политическото си доверие от ръководителя на Градския съвет Борислав Гуцанов.

Депутатът изясни, че няма по какъв начин социалистите да поддържат Костадинов поради националистически прояви като присъединяване в Луков марш, участия в протестни акции и опитите му за влизане с Областната администрация във Варна и ромския квартал „ Максуда “.

Преди да влезе в Българска социалистическа партия, Иван Иванов беше общински консултант от коалиция с участите на Костадинов и партиите „ Възраждане “, „ Атака “ и „ Нова мощ “. По негови думи, присъединяване му било само като " гражданско лице ". Той самичък напомни, че е станал причина за разпадането на групата на обединението поради спор с Костадинов. Според депутатът обаче няма никакъв персонален претекст за това да не даде поддръжката си за неговата кандидатура за кмет.

Иванов акцентира, че ГЕРБ ще употребява целия си запас във Варна за втория тур на локалните избори и това прави Иван Портних несломим. Преди това обаче акцентира, че в общинския съвет партията с три места повече, спрямо предните избори, което е забележителен триумф. Като триумф беше регистрирано и явяването на претенденти на социалистите в балотажите за районните кметства в града.

Той разяснява също, че има членове на Българска социалистическа партия, които са работили срещу кандидатурата на Анелия Клисарова и по тази причина има ясни свидетелства. Иванов разгласи, че тези социалисти най-вероятно ще бъдат изключени от партията след изборите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР