Още по темата30.08.2018 / 09:17Тема с продължение в Петел“: Община

...
Още по темата30.08.2018 / 09:17Тема с продължение в Петел“: Община
Коментари Харесай

Ново развитие: След публикации в „Петел“ община Варна праща съобщения на длъжници. Но ЧСИ вече прибрал парите

Още по темата30.08.2018 / 09:17Тема с продължение в „ Петел “: Община Варна + ЧСИ = Една чудесна композиция! Но за кого?

Екипът на „ Петел “ постоянно изпитва задоволство, когато наш изявления водят до поправяне на някоя неправда или порочна процедура. Серията ни публикации за това по какъв начин Община Варна предава длъжниците си на частни правосъдни реализатори (ЧСИ) наподобява също има резултат. Но! В смяната на процедура на локалната власт има една детайлност, която прави обстановката по-скоро трагикомична.

След последната обява, в която огласихме по какъв начин тъкмо Община Варна работи с частните реализатори, наподобява в тази активност, подложена на рецензия и от омбудсмана Мая Манолова, е настъпила смяна. За това приказва следния коментар, написан от жител на Варна под публикацията ни:

„ И чудото се случи!!! Днес получихме писмо от Община Варна за размера на дължимите и забавени налози, които обаче ние към този момент платихме на съдия-изпълнител. Разбира се дружно с таксата на съдия-изпълнителя. Няма такава дивотия, няма такава администрация. Но публикацията има резултат, почнаха да пращат писма “.

Естествено, това развиване на обстановката ни носи някакво задоволство. Добре е, че общината към този момент изпраща известия на длъжниците си, само че не е ли по-добре това да става ПРЕДИ те да бъдат предадени на ЧСИ?

Ще продължим да следим обстановката към практиката, която трансформира доста жители и компании изцяло безсмислено в извършители, макар желанието им да бъдат изцяло изрядни данъкоплатци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР