Още по темата26.11.2021 / 15:00От 30 август досега институциите във

...
Още по темата26.11.2021 / 15:00От 30 август досега институциите във
Коментари Харесай

Собственичка на прогизнал имот във Варна: От ВиК първо казаха, че водата е тяхна, после отрекоха

Още по темата26.11.2021 / 15:00

От 30 август до момента институциите във Варна не могат да открият източника на огромен теч на вода в частен парцел, който тормози освен притежателите му, а и съседите в местността Ален мак. На мястото са идвали екипи на ВиК и даже шефа на сдружението, представители на регион „ Приморски “ на община Варна и експерт от Басейнова дирекция. Решение на казуса към този момент няма, това описа пред „ Петел “ собственичката на парцела Женя Романова.

В края на август тя открила, че от всички страни на къщата ѝ почвата е прогизнала. След разкопаване е открито, че водата в действителност е доста. След идването на експерт от ВиК се открива каква е водата и възможния ѝ генезис.

„ Точните думи на индивида от ВиК бяха: „ Наша е “, описа Романова пред „ Петел “. След това стартира търсенето на авариралия тръбопровод, от който идва теча. Анализът демонстрира, че водата не е същата като тази, с която се зарежда къщата на дамата. „ Идваха 2-3 пъти, копаха, търсиха нещо, след това си тръгваха “, описа тя. По тази причина собственичката изпратила сигнали до три министерства, като всичките в последна сметка били препратени към община Варна. Те изпращат собствен екип, който също прави оглед. Решение обаче все по този начин не се намира.

От ВиК обаче сменят мнението си – водата не била „ тяхна “. „ Казаха, че първия им сътрудник се бил объркал. Ако водата е подпочвена, а не от повреда на тръбопровод, казусът се оказва, че е мой “, изясни Женя Романова.

Тя изясни също, че няма различен вид, с изключение на да води с тръба водата на улицата. Това, несъмнено, провокира проблем и за прилежащите парцели. „ Наводнихме паркинга на Спортпалас, а също и един хотел “, споделя собственичката, която се е видяла в знамение. Канализацията на парцела е остаряла, отпреди 50 години, и когато течът се насочи там, стартира да връща.

„ Все чакаме понеделник. Понеделник щели на създадат еди-какво си, щели да дойдат… Засега не е направено нищо “, сподели варненката. Тя потърси „ Петел “ поради наша скорошна обява по казуса. Романова желае съседите ѝ да знаят, че не излива вода от бунар, тъй като подобен няма в парцела си. Тя желае да е ясно, че не наводнява част от пътя преднамерено. За страдание нито ВиК, нито институциите се оправят със обстановката, която ще става все по-неприятна с идването на зимата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР