Още по темата26.05.2020 / 19:50Сега: НИМ отказва да съобщи къде

...
Още по темата26.05.2020 / 19:50Сега: НИМ отказва да съобщи къде
Коментари Харесай

НИМ пред 24 часа: Ритонът на Васил Божков не е откраднат

Още по темата26.05.2020 / 19:50 " Сега ": НИМ отхвърля да заяви къде е конфискуваният ритон на Божков26.05.2020 / 18:24Шефката на НИМ за ритона на Божков: Всичко, донесено в музея, си е на мястото26.05.2020 / 10:21Божков заяви: Вече са пуснали на свободния пазар ритон от сбирката ми, който страната иззе на 2 март

Антикварната сбирка на Васил Божков, която се съхранява в Националния исторически музей, както и всички дейности на музейните служащи, свързани с нея, се снимат с видео 24 часа в денонощието, обясниха пред в. „ 24 часа “  чиновници на НИМ. Тези записи ще бъдат предоставени в съда и по този начин изрично ще потвърдят, че изказванията на самия Божков за откраднат негов сребърен ритон са евтина агитация.

Преди дни Васил Божков, който се укрива в Дубай, се оплака, че антикварен магазин в Западна Европа предлага за обмен сребърен ритон от сбирката му, който бил конфискуван от офисите му.

Това провокира остра реакция от директорката на музея Бони Петрунова, която се грижи за конфискуваните антикварни предмети от офисите и дома на Васил Божков.

Служители на музея споделиха пред вестника, че всички техни дейности по съхраняването на сбирката, както и физическото им запазване 24/7 се видеозаснемат. Това се прави, тъй като знаят, че си имат работа с Държавна сигурност и ще бъдат подложени на непрестанни офанзиви.

Хора от антикварния бизнес споделиха за " 24 часа ", че надали в тази пандемична конюнктура е допустимо скъп антикварен предмет да бъде изнесен при изцяло спрели пътувания из Европа. Дори и да е бил откраднат, възможният бандит би предложил на Божков да си го откупи, а не да я изнася до европейски антиквар, който на часа да го разгласи за обмен и предложи на избягалия обвинен. Твърде е комплицирано, с цел да е реалистично.

Дори и да се допусне, че чиновниците в българските музеи са продажни и алчни, надали са изгубили инстинкта си за самозапазване.

Ако желаят да крадат от поверените им предмети - хиляди на брой, те можеха да откраднат нещо друго, не по-малко скъпо, а не тъкмо материално доказателство от дело с огромен интерес против милиардер с политически и всевъзможни връзки. От една страна, те ще се конфронтират с правораздаването, от друга - с авторитетен човек. Защото въпреки и конфискувани, тези предмети не са още иззети и са благосъстоятелност на Божков, който, както и да завършат процесите против него, ще продължи да се грижи за имуществото си.

Затова версията, която оповестява Васил Божков, е доста малко евентуална. Освен това неубедително звучи и методът, по който предметът е бил разпознат - единствено по описания, разяснява „ 24 часа “.

Яснота по въпроса може да даде прокуратурата, като просто покаже предметите, които са конфискувани. Но там има твърда позиция, че няма да влизат в пояснителен режим с избягалия обвинен и каквото имат да споделят и демонстрират, ще се случи в съда на процесите.

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се реги
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР