Още по темата24.02.2021 / 19:5024.02.2021 / 15:4124.02.2021 / 10:10Кадър: БНТИ

...
Още по темата24.02.2021 / 19:5024.02.2021 / 15:4124.02.2021 / 10:10Кадър: БНТИ
Коментари Харесай

И продуцентът на Последният печели се извини за случилото се в снощното предаване

Още по темата24.02.2021 / 19:5024.02.2021 / 15:4124.02.2021 / 10:10

Кадър: Българска национална телевизия

И продуцентът на " Последният печели " се извини за случилото се в снощното предаване. Той увери, че екипът му по никакъв метод не желае да визира никого.

" Първо, че е неточност, голяма неточност е и изискуем опрощение на всички наранени страни. Искам да подчертая, че екипът на предаването цитира изявление, което е обещано преди повече от 20 години от Боби Фишър. Не споделям, че сме прави да го цитираме това нещо. Просто напълно несъзнателно като информация редактора, който е бил на промяна, цитира въпросния човек. И сега това мина и никой не си даде сметка, че е неверно. В момента, в който това разбрахме, че е неверно, въпросният редактор и целият редакторски екип са заменени, има нови хора, които ще извършват тази служба. И още веднъж желая да се извиня на всички лица, които са се почувствали наранени или по някакъв метод афектирани. Екипът на предаването, както и Орлин Горанов, по никакъв метод не желае, нито е желало да обиди някой. Орлин Горанов просто цитира информация, която му е подадена като готово изявление, което е взето от интернет ", сподели продуцентът на " Последният печели " Николай Пухалев, представен от Българска национална телевизия.

В началото на днешното предаване " Последният печели " водещият на предаването също сервира своите извинения.

" Уважаеми госпожи и господа, обръщам се към десетките хиляди фенове на предаването, към членовете на еврейската общественост и изключително внимание към членовете на еврейската общественост в България, оживели от Холокоста, които са се почувствали наранени от част от излъчения през вчерашния ден епизод. Допълнителната информация към въпрос, обвързван с шахматиста Боби Фишер беше употребен откъс с шахматиста пред унгарското радио. Изрично беше упоменато, че изтъквам думите на шахматиста и в нито един миг не съм си разрешил личен коментар или трактовка, спазвайки изцяло разпоредбите за реализация на предаването. Независимо от това екипът на " Последният печели " осъзнава направената неточност и неудачния метод, по който е поднесен цитатът. У феновете остава заблудата, че по някакъв метод аз Орлин Горанов и предаването се асоциираме с цитата. Липсва прецизен свършек на тематиката и изрично и ясно обособяване на цитата от диалозите в студиото. Ето за какво екипът на предаването и персонално аз желаеме да поднесем своите извинения на всички, които са се почувствали наранени от цитираните думи на Боби Фишер, изречени преди повече от 20 години. В допълнение бихме желали да ви уведомим, че сме глобили целия екип заради обстоятелството, че сме засегнали тази тематика, а редакторският екип, който е взел участие при формулирането на въпроса е незабавно е освободен. Бихме желали да ви уверим, че в нито един миг не сме имали друга цел, с изключение на даването на информация, обвързвана с въпросите в играта " Последният печели ", както и че считаме всевъзможни прояви на антисемитизъм, ксенофобия и втълпяване на расова ненавист за изцяло неприемливи. Разглеждаме въпросния цитатът като противен исторически факт, без да се опитваме да омаловажаваме по никакъв метод една от най-големите човешки нещастия на 20-ти век - основаването на лагерите на гибелта и Холокоста ", сподели Орлин Горанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР