Още по темата23.11.2020 / 17:3323.11.2020 / 17:25Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър

...
Още по темата23.11.2020 / 17:3323.11.2020 / 17:25Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Строгите мерки са наложителни до идването на ваксината. Над 80% от хората трябва да се имунизират

Още по темата23.11.2020 / 17:3323.11.2020 / 17:25

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Здравната ни система и сложена под доста съществено напрежение. Казвам го от първо лице, само число. Така че е належащо да се направи нещо. Аз дълго време молих да съблюдаваме обикновените ограничения - носенето на маска и физическата отдалеченост. Ако ние ги спазвахме като общество, нямаше да има потребност да вършим нещо друго. Понеже това не се случва, пандемията излезе отвън надзор и е належащо налагането на по-строги ограничения, които да лимитират скоростта на разпространяване. Това, което можем да създадем е да ограничим скоростта до идването на имунизациите в страната. А те ще дойдат скоро, в обозримото бъдеще. Вече има две подготвени вексини Ако и там реализираме задоволително необятно покритие с ваксинален колективен имунитет, пандемичния развой няма да може да се развива повече. 

Това съобщи в ефира на бТВ доктор Александър Симидчиев.

При всички положения, в случай че над 80% от хората се имунизират, това ще е гаранция, че повече няма да има огнища на болест. Проблемът е, че от в този момент знаем, че забележителна част от хората у нас са срещу имунизирането, което от научна позиция е извънредно неприятно, а от здравна - напряко нездравословно. Въпросът е какво да създадем, с цел да убедим хората, че това е належащо да се случи. Аз персонално бих се ваксинирал още с идването на първата доза в страната, тъй като персоналния образец е значим, уточни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР