Още по темата18.03.2019 / 19:36Сигнал до Петел: Жителите от цяла

...
Още по темата18.03.2019 / 19:36Сигнал до Петел: Жителите от цяла
Коментари Харесай

След нападение на жена от куче в Аспарухово: Ето какво свърши Община Варна по случая

Още по темата18.03.2019 / 19:36Сигнал до " Петел ": Жителите от цяла улица във Варна се оказаха заложници на няколко бездомни кучета

фотография: Булфото, списък

Преди съвсем седмица " Петел " показа с читателите си сигнала на една варненка, която беше нападната от нападателно улично куче. Станислава Иванова беше ухапана от бездомното животно. Тя заяви за " Петел ", че е подала публична тъжба да общината с искане да бъдат взети ограничения.

" Страх ни е да вървим на работа, не можем да стигнем до автобусната спирка, това е призрачен сън, всякога като би трябвало да излезем на улицата, да се тревожим дали няма да се сблъскаме отново с някое от тези кучета.  След голям брой подадени сигнали на дежурния телефон на кв. Аспарухово, след публична тъжба до Община Варна, две - три кучета трансформират в заложници хората на цяла една улица, има дребни деца, те по какъв начин да се пазят. Кучето се подвизаваше към детска градина ", описа варненката.

Днес до редакцията на " Петел " пристигна отговор от Община Варна за подхванатите ограничения по случая. Ето какво написа в него:

По мотив подаден сигнал на тел. 112 на 13.03.2019 година в 18,30 ч. от Станислава Иванова, че е  нападната и ухапана от нападателни кучета, са подхванати следните ограничения:
Осъществен е контакт с потърпевшото лице, проведена е среща с живеещите на ул. " Новгород ", регион Аспарухово. Изяснени са аргументите за пораждане на случая: изхранване на бездомни животни наоколо до места с огромен човекопоток. 
На 14.03.2019 година кучето е разпознато, посочено и хванато от екип на ОПБК, отглеждано е от жители в квартала. На същия ден е декларирано предпочитание за осиновяване на четириногото от приюта. 
На 18.03.2019 година кучето е осиновено, като основителят е осведомен, че животното е постъпило в приюта след проявено нападателно държание към жители.  
На 18.03.2019 година Станислава Иванова е потърсила информация в приюта за кучето. Била е известена, че същото е осиновено. Притесненията й били подбудени от обстоятелството, че съседи видели още веднъж животното на улицата. Днес е осъществен обход в региона, кучето не е намерено.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР