Още по темата17.09.2019 / 22:06Антимафиоти в траур, най-добрият четириног ловец

...
Още по темата17.09.2019 / 22:06Антимафиоти в траур, най-добрият четириног ловец
Коментари Харесай

Злодей отрови 3 редки лешояда и един орел във Врачанско, колония от 50 птици е под заплаха

Още по темата17.09.2019 / 22:06Антимафиоти в печал, най-хубавият четириног ловджия на дрога умря

Канал 3

От 15 година в парк " Врачански Балкан " пробват да възстановят популацията на скъпите птици

Открити са отровени три мъртви белоглави лешояда, сподели пред " Фокус "  Даниела Борисова, старши специалист в Политическа партия " Врачански Балкан “. Птиците са открити в региона на селата Гара Бов, село Бов и с. Церово и са от колонията в Природен парк " Врачански Балкан “.



" Днес е имало комисия, която е трябвало да откри каква отрова са погълнали птиците. Фактът с разпръснатата отрова заплашва цялата колония на лешоядите, а други животни в Искърското дефиле “, сподели Борисова. Тя добави, че два от лешоядите са били с сложени предаватели, които са престанали да излъчват сигнал на 16 септември 2019.

Предполагаемата причина за гибелта е разпръсната отрова. Освен лешоядите е открит и мъртвец на скален орел. Откритите птици са предпазени от Закона за биологичното многообразие, което дава съображение да се образува наказателно произвеждане. В момента е образувана комисия по определяне на повода, както и на броя на починалите птици.

В продължение на 15 години за възобновяване на популацията на белоглавите лешояди в Политическа партия " Врачански Балкан “ се поставят големи старания от Дирекцията на парка и природозащитни организации.

Няколко плана финансираха дейностите за създаване на инфраструктура и внасяне на птици от Испания и Франция. Установеното действие има заплаха да унищожи колония от 50 птици, сходно на случая в Кресненското дефиле през предходната година.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР