Още по темата16.02.2019 / 10:54Ботьо Ботев: Митьо - Очите е

...
Още по темата16.02.2019 / 10:54Ботьо Ботев: Митьо - Очите е
Коментари Харесай

Митьо Очите: Работех, но разбрах, че са ме уволнили, в Турция беше ужас – спяхме 54 човека в 24 легла

Още по темата16.02.2019 / 10:54Ботьо Ботев: Митьо - Очите е обвързван с трансконтинентална дейност15.02.2019 / 23:13МВР с извънредни фотоси и видео от първите минути на Митьо Очите на българска земя

Лъчезар Лисицов, flagman.bg

Димитър Желязков бил с 96% неработоспособност, издадено от ТЕЛК

Уволнили са ме.  Това изясни Димитър Желязков-Митьо Очите в Специализирания углавен съд, който в събота го остави с най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съдията по делото Николай Димитров попита Очите какво е фамилното му състояние, какво обучение има и къде работи.

Вдовец съм, със приблизително обучение,  отговори Димитър Желязков.

Преди да бъде задържан, той се водеше на работа в охранителната компания „ Аркус “.

Пред съда обаче Митьо Очите сподели:  Сега са ме уволнили към този момент, по този начин разбрах.



В последната си дума пък Желязков изясни, че  против него е имало тайна композиция, тъй че да бъде задържан в Турция.

Там беше смут! Бяхме 54 индивида в 24 кревати, на земята спяхме “, о плака се Димитър Желязков.

Обвиняемият сподели, че  въобще не е и мислел да се укрива . Просто тогава трябвало да бъде в Турция за обзор (във връзка с лекуването му след стрелбата по него през 2016 година - б.а.).

Просто трябваше да ми пуснат призовка “,  каза Митьо Очите.

В поддръжка на тази теза се изрече и юристът му Илиан Василев.

Неговите каузи са с извънредно публично внимание. Няма един случай той да се е укривал. Знаят го всички, работили по тези каузи. Той няма такова мислене – да се укрива “ , изясни адв. Василев.

Според него всички в бургаския район знаели, че Димитър Желязков тогава ще пътува в Турция. Органите по следствието сигурно разполагали с такава информация. Избрали преднамерено момента при започване на август 2018 година, когато той ще е в Турция.

А задачата била да го няма задълго в България, тъй че през това време да се изнамерят голям брой очевидци, които да дадат показания против Митьо Очите.

Илиан Василев разяснява, че  анонимните очевидци били врагове на Димитър Желязков. Такива били „ всякакви Божи Кравички “ - групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата, както и групата на Стоян Толупа.

Василев изясни, че в ареста била цялата група на Божо Кравата, която доста желаела да даде показания против Очите. Това обаче не е тъкмо по този начин. От десетимата подсъдими единствено трима към момента са в ареста.

От предходната година Митьо Очите бил освидетелстван от ТЕЛК и бил с 96% неработоспособност,  изтъкна на няколко пъти Илиан Василев.

Той с равни показанията на очевидците в този момент с делото „ Суджукгейт “, като авансово се извини, че прави политически мнения. Припомняме, че при този случай съгласно прокуратурата депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов рекетирал предприемач със суджуци от името на премиера Бойко Борисов.

Илиан Василев направи прилика, тъй като част от обвинените от групата на Димитър Желязков били рекетирали погребални организации в Бургас от името на Митьо Очите съгласно свидетелски показания.

Очите обаче въобще не познавал обвинените за това закононарушение Иван Пишиев и Йордан Въчев.

Част от очевидците настояват, че общинският консултант в Несебър Пейко Янков поръчвал на Димитър Желязков да изнудва локални предприемачи. Никой в курортния комплекс не можел да открие сериозен бизнес без разрешението на двамата.

Митьо Очите забранил да бъде наето заведението „ 4 you ”, в което той бе прострелян. Според очевидци точно той е поръчал и палежа му.

Рекетиран бил и Йордан Йорданов-Данчо Паркета да трансферира дяловете си от хотел „ Хризантема “.

Адв. Илиан Василев се присмя на обвиняванията и ги отхвърли изрично. Според него свидетелствата са без ясна конкретика и звучали все едно, че Черно море съществува, Слънчев бряг е някъде до него, а Митьо Очите бил отговорен и за „ приливите и отливите “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР