Още по темата13.02.2019 / 12:49Какво точно значи обещанието на Портних,

...
Още по темата13.02.2019 / 12:49Какво точно значи обещанието на Портних,
Коментари Харесай

Дават нови 4 млн. за довършване на „златния“ бул. „Левски“ във Варна с елипсовидно кръстовище

Още по темата13.02.2019 / 12:49Какво тъкмо значи обещанието на Портних, че „ бул. „ Левски “ във Варна ще е подготвен през април? Едва ли ще ви хареса... (снимки)

Над 4 млн. лв. ще коства построяването на кръгово кръстовище, което ще спомогне придвижването сред бул. „ Левски “ и улиците „ Г. Пеячевич “, „ Девня “ и „ Пробуда “. Съоръжението ще бъде с елипсовидна форма. Това излиза наяве от документите към оповестената социална поръчка за избор на компания, която да осъществя градежа, заяви Moreto.net.

Както „ Петел “ писа неотдавна, без построяването на елипсовидното кръстовище, резултатът от разширението и удължаването на бул. „ В. Левски “, в което бяха вложени към този момент 113 млн. лв., ще е нулев. Съществуващото сега кръгово придвижване на ул. „ Девня “ е прекомерно натоварено даже и при настоящия трафик.

Според заданието планът би трябвало да бъде осъществен до 12 месеца след началото на дейностите. Срокът за приемане на предложения от претенденти е до 5 април. Прогнозната стойност е 3 742 900 лв. без Данък добавена стойност.



Участъкът, в който ще бъдат вложени средствата, е връзката на новоизграждащия се бул. „ Левски “ с улиците „ Г. Пеячевич “ и „ Девня “.



Проектирано е кръгово кръстовище на едно равнище. То съставлява елипса с 23.5 и 300.5 метра. Общата дължина на елипсата е 359 метра. В нея са проектирани 3 броя ленти за придвижване с широчина 3.50 м.. Предвидени са и байпасни връзки с широчина на платното от 5.50 м на направлението бул. „ В.Левски “ ул. „ Пеячевич “ за дясно завиващите и по направлението от ул. „ Девня “, посока „ Аспарухов мост “, за движещите се напряко МПС. По главното направление по бул. „ Васил Левски “ и улица „ Девня “ са проектирани входове и изходи с по 2 броя ленти за придвижване с широчина от по 3.50 м и обща широчина 7.00 м. По направлението на улица „ Пеячевич “ са проектирани вход с 1 лента с широчина от 5.50 м и излаз с по 2 броя ленти с широчина 3.50 м. Проектиран е триъгълен остров за канализиране на придвижването и широчина на лентите за вливане и отливане – 5 метра.

В сектора, обект на поръчката, са проектирани и 2 броя удължение на съществуващи водостоци. Ще се построи нов облицован открит канал с дължина от 95 м. сред двете уреди. Съществуващо оборудване на ул. „ Пробуда “ ще се събори заради отпадане на нуждата от него.



Проектното решение планува да се изградят нови тротоари или възстановят съществуващите.

По цялата дължина на бул. „ Левски “ сред двете платна е ситуиран облицованият отводнителен канал „ Франга дере “. В съответния сектор сред канала и булеварда е проектирано да се построи защитна ограда вид „ Ню джърси “. Върху нея ще се инсталира спомагателен парапет до постигане на височина 1.10, отговаряща на нормите за планиране.

В секторите сред обслужващите платна, рампите и булеварда е проектирано да се извърши защитна еластична система.

Край кръстовището, заради непосредствената непосредственост на придвижването с жилищните постройки, е планувано да се построи шумозащитна ограда със стоманобетонови панели и височина на оградата до 3.0 метра.

Към актуалният план са създадени и избрани местата на секване на булеварда от пешеходното придвижване. Предвиждат се пешеходни надлези.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР