Още по темата13.02.2019 / 10:26Европейските журналисти ще сезират КС, ако

...
Още по темата13.02.2019 / 10:26Европейските журналисти ще сезират КС, ако
Коментари Харесай

ГЕРБ отхвърлиха ветото на Радев за безумния закон за цензура! Журналистите вече ще дават обяснения, когато показват имена и снимки на престъпници. Иначе страшни глоби

Още по темата13.02.2019 / 10:26Европейските публицисти ще сезират Конституционен съд, в случай че ГЕРБ одобряват още веднъж закона за цензура и отбрана на персоналните данни на нарушителите 11.02.2019 / 12:06Нинова пред Асоциацията на европейските публицисти: Има груба цензура от страна на ГЕРБ! Който подлага на критика властта, го...11.02.2019 / 10:43Европейските публицисти застават твърдо зад президента Радев за ветото му на закона за цензура и отбрана на персоналните данни на престъпници04.02.2019 / 12:55Първи резултат от закона за цензура на ГЕРБ! Адвокати на потвърдени изверги, изнасилвачи и педофили изнудват медиите да им махат имена и фотоси, с цел да почнат...нов живот на чисто!

Снимка Булфото

Управляващите одобриха отхвърлиха ветото на президента Радев за безумния закон за персоналните данни, който на процедура развързва ръцете на всеки ръководещ да управлява медиите.

Журналистите към този момент ще бъдат обект на каузи отстрана на нарушители, в случай че са загатнали имената им, адресите и техни фотоси в уеб страниците си.

Както " Петел " писа първият резултат от закона на ГЕРБ е, че потвърдени нарушители, измежду които изнасилвачи и наркотрафиканти, започнаха да изнудват медиите да махат фотосите и имената им от уеб страниците. (Прочети тук:  https://petel.bg/Parvi-rezultat-ot-zakona-za-tsenzura-na-GERB--Advokati-na-dokazani-izvergi--iznasilvachi-i-pedofili-iznudvat-mediite-da-im-mahat-imena-i-snimki--za-da-pochnat---nov-zhivot-na-chisto--__301735)

От Асоциацията на европейските публицисти в България оповестиха, че ще сезират Конституционен съд, в случай че бъде отхвърлено ветото на Радев. 

127 депутати гласоподаваха срещу аргументте на Румен Радев

По време на дебатите бяха отправени апели към Румен Радев да освободи Борислав Цеков от правния си съвет, тъй като е наказан за корист с персонални данни

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Радев върху част от последните промени в Закона за персоналните данни. В гласуването участваха 132-ма народни представители. " За " отпадането на ветото бяха 127 депутати, 1 беше " срещу ", а 4 се въздържаха.

Народните представители на Българска социалистическа партия не бяха в залата, изпълнявайки решението на Националния съвет на партията от неделя. В тяхно неявяване сътрудниците им от ГЕРБ не пестяха рецензиите си, написа Епицентър.

Защо депутатите от Българска социалистическа партия не участват на гласуването на президентското несъгласие, тъй като нямат доводи или тъй като ги е позор, попита риторично националният представител от ГЕРБ Маноил Манев.

„ Явно думата в днешното разискване на ветото на президента ще бъде „ баланс “. Този закон беше закон в действителност на салдото и това удостоверява, че ние работихме върху този закон тъкмо с цел да намерим салдото сред двете права – да бъдеш осведомен, само че и твоите персонални цивилен права да бъдат предпазени. И този баланс не беше постиган ей по този начин, гледайки в небето, а беше плод на четира месеци работа “, сподели още Манев в изявлението си от трибуната.

„ И най-после намерихме салдото – от комисията до залата на Народното събрание всички гласувахме този закон без нито един „ срещу “. Изключително ми е тъжно и неприятно, че сътрудниците от Българска социалистическа партия не са в тази зала – в никакъв случай не съм мислил, че ще го кажа. Защото търсенето на този баланс и разискването на това несъгласие провокират въпрос, който ще се наложи да задам задочно на сътрудниците от Българска социалистическа партия – вие отказахте ли се от вашия президент, за какво ви няма да защитавате неговото несъгласие? Защото нямате доводи или тъй като ви е позор от това конюнктурно, популистко и без нито един аргумент несъгласие “, продължи с риторичните въпроси Мануил Манев. Според него ветото е безпринципно и нелогично.

По време на дебатите бяха отправени апели към президента Румен Радев да освободи Борислав Цеков от правния си съвет, тъй като е наказан на последна инстанция за корист с персонални данни.

На 4 февруари президентът Румен Радев върха Закона за персоналните данни за ново разискване. Той оспори признатите 10 критерия, по които публицисти, научни служащи и писатели следва да потвърждават, че са употребявали правомерно персонални данни. Според него това основава ненужна свръхрегулация и съставлява ограничаване на свободата на изложение и информация. Водещата комисия по вътрешен ред и сигурност отхвърли ветото на президента.

 „ Жалко е, че нито вие, нито ваши представители вземат отношение в днешния спор “, обърна се Десислава Атанасова към президента. „ Недоумявам по какъв начин сте подобен гневен бранител на свободата на словото, на демокрацията, на персоналните данни, а членове на правния ви съвет бяха наказани от Върховния административен съд за корист с персонални данни на жители и публицисти “, продължи с рецензиите тя, визирайки съветника на президента Борислав Цеков, против който има правосъдно решение за санкция в размер на 10 хиляди лева За образец ръководещите дадоха и Петър Кичашки от Комисията за отбрана от дискриминирането, също наказан на последна инстанция за корист с персонални данни.

От ГЕРБ настояха и двама да бъдат освободени от заеманите от тях постове. „ В противоположен случай ще наподобява като върховен пилотаж на двуличие “, аргументира се Десислава Атанасова.

Законът за персоналните данни бе тринадесетият, върнат за ново разглеждане от президента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да п
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР