Още по темата12.06.2018 / 13:43Добрата новина: Настаняват спешно бездомника-инвалид в

...
Още по темата12.06.2018 / 13:43Добрата новина: Настаняват спешно бездомника-инвалид в
Коментари Харесай

Неприятна развръзка на един благороден опит за помощ: Инвалид напусна сам дома за стари хора във Варна за да пие

Още по темата12.06.2018 / 13:43Добрата вест: Настаняват незабавно бездомника-инвалид в Дом " Гергана " 12.06.2018 / 09:36Моля помогнете! Човек без крайници спи под дърво на кашони във Варна (Снимки)

Помните ли бездомника неработоспособен, който лежеше беззащитен на кашони под едно дърво във Варна? Да, евентуално го помните, тъй като покъртителните фрагменти на измъчения човек обиколиха медиите и обществените мрежи.

Мнозина читатели на „ Петел “, както и на други издания, които описаха за случая, се почувстваха съпричастни със ориста на този човек и изрекоха гневни думи във връзка с институциите, които би трябвало да се грижат за хората в неравностойно състояние. Оказа се обаче, че може би и съчувствието, и гневът май са били малко прибързани.

Безпомощният Светлозар Антонов още веднъж е на улицата, освен това по силата на свое лично решение. След като медиите демонстрираха нежеланото му състояние, община Варна се намеси и го одобри незабавно в дома за възрастни „ Гергана “.

Той обаче го е напуснал по една прекомерно неприятна причина – там е изрично неразрешено пиенето на алкохол, а инвалидът желае да пие. Това описа Varna24.bg, базирайки се на варненка, която е била ангажирана с идеята да се помогне на Светлозар. Тя го видяла в региона на пазара в ж.к. „ Чайка “.

Неприятното продължение на историята е доказано и от директорката на Дом " Гергана " Нели Вълева:

" За страдание макар големите грижи, които положихме за Светлозар, той взе пенсията си преди няколко дни и потегли. Първо направи опит да избяга, два пъти си тръгваше и стигаше до някъде, а в този момент му обяснихме, че щом не желае да е тук може да употребява три месеца отпуск, преди да вземе дефинитивно решение. Обясни, че счита да живее на квартира при някаква жена.

Имаше кардиологичен проблем, незабавно беше заведен на обзор, по-късно на хирург, с цел да се погрижат за раната, с която го приехме. Доколкото разбирам, той има проблеми с алкохола, а аз съм забранила изрично използването на алкохол в дома. Често му осигурявахме цигари от личния състав. Като го приехме му осигурихме облекла, всеки ден имаше човек, който да го къпе и бръсне. За страдание от самото начало се държеше извънредно с личния състав и беше нападателен. Единствено с мен спазваше някакво благовъзпитание. Доколкото разбрах, откакто си е тръгнал отсам е имало някакво сдърпване, бил е обезобразен, само че нищо повече не зная. Надяваме се щом времето захладнее инстинктът за самозапазване и разсъдъкът да надделеят и да се върне тук, където се поставят грижи за него ", описа госпожа Вълева пред Varna24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР