Още по темата10.11.2022 / 18:37В известна степен ме изненадаха думите

...
Още по темата10.11.2022 / 18:37В известна степен ме изненадаха думите
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: В известна степен ме изненадаха думите на Асен Василев, но няма нищо сензационно

Още по темата10.11.2022 / 18:37
" В известна степен ме изненадаха думите на Асен Василев, че Българска социалистическа партия не е евентуален съдружен сътрудник на този стадий на " Продължаваме промяната ". Но няма нищо толкоз сензационно ". Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " левицата " Румен Гечев.

" Сетих се просто за една мисъл от древността: " Остави другите да приказват и следвай пътя си ". Ние си имаме правила от Българска социалистическа партия, имаме стратегия, имаме индикатори, политики, които сме заложили. Ще ги преговаряме и ще създадем всичко допустимо да се сътвори постоянен кабинет, защото България има потребност от това. Държа да кажа, че с сътрудниците сме в положителни връзки - човешки и професионални, изключително с икономистите, с които се разбираме сносно. Но в последна сметка би трябвало да кажем, че хартиената бюлетина е бюлетината на Европейски Съюз. Аз приказвах с тях, разбирам техните терзания, само че те се пробват да отстранят последствията, а не аргументите. Не може в целия свят да работи хартиената бюлетина, а в България работи с недостатъци. Ами дайте да отстраним дефектите ", сподели Гечев.

" Ние пък бяхме много неприятно сюрпризирани като техни съдружници от позицията им по отношение на външната им политика. Тя е изцяло неприемлива за нас и се отразява на стопанската система, а и на другите аспекти на живота у нас. Не сме се събрали да се сърдим, а да търсим допирни точки. Има такива и те са в моята област - стопанската система. Срещнахме се с Политическа партия, с ГЕРБ, има разлики в някои правила, само че по-скоро общите неща са повече. А те са да опитаме да помогнем на българския бизнес, да помогнем на българските семейства в очертаващите се провокации през зимата и пролетта. Мисля, че можем да изгладим разликите. Най-добрият метод за това е европейската процедура. Колегата Василев нищо не сподели за третия мандат. Лично аз се надявам, че ще се реализира някакъв компромис с третия мандат. Президентът избира. Който и да избере, ние ще водим диалози. Не бих споделил, че се надяваме ние да получим третия мандат. Ако го дадат на нас, ще поканим всички, без ГЕРБ и Движение за права и свободи за съдружни сътрудници ", изясни депутатът от Българска социалистическа партия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР