Още по темата06.08.2019 / 09:51Баща се бори децата му да

...
Още по темата06.08.2019 / 09:51Баща се бори децата му да
Коментари Харесай

В петък се решава дали децата на Чавдар Георгиев ще останат с баща си или ще бъдат пратени в Норвегия за осиновяване

Още по темата06.08.2019 / 09:51Баща се бори децата му да останат с него в България05.08.2019 / 10:46Чавдар Георгиев още веднъж влиза в съда по „ норвежкия “ проблем с децата му, в няколко града родители се събират в негова подкрепа15.05.2019 / 12:54Първа победа в „ норвежкия “ проблем на Чавдар Георгиев, децата му към този момент остават в България03.03.2019 / 10:29Ще има ли правдивост за Чавдар Георгиев и децата му? Институциите ни наподобяват пасивни в решаването на този „ норвежки “ проблем

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

В петък от 13 часа в София ще бъде последното правосъдно съвещание, в което ще се реши дали братче и сестриче ще останат при татко си в България или ще бъдат изпратени в Норвегия. Там евентуално те ще бъдат разграничени и изпратени за развъждане в разнообразни приемни фамилии.

Апелативният съд в столицата има задачата да реши ориста на Георгина и Петър. Случаят, развиването на който „ Петел “ следи от месеци, провокира остра гражданска реакция и демонстрации в разнообразни български градове, в това число и пред Съдебната палата в София, в поддръжка на бащата да децата, Чавдар Георгиев.

Шуменецът съжителства години наред с жена в Норвегия. След като тя е задържана за тежки финансови закононарушения, той се прибира в България дружно с децата. Сега обаче майката е освободена от ареста и желае да вземе децата с нея в Норвегия. Възможността обаче тя да получи присъда и да остане в пандиза с години предопределя ориста на Георгина и Петър развъждане в приемни фамилии, а не от биологичен родител, делене един от различен, даже промяна на имената им, с цел да не могат да бъде разкрита самоличността им.

Българският съд удостовери, че Чавдар Георгиев е довел децата си изцяло законно. Майката на децата завежда дело по Хагската спогодба и упреква бащата за отвличането им. То обаче е решено в интерес на Георгиев на първа инстанция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР