Още по темата02.02.2022 / 13:44снимки: Велин ПасковПреди дни Петел публикува

...
Още по темата02.02.2022 / 13:44снимки: Велин ПасковПреди дни Петел публикува
Коментари Харесай

Нов сигнал от ж.к. „Чайка” във Варна: Тревните площи са като след бомбардировка

Още по темата02.02.2022 / 13:44

фотоси: Велин Пасков

Преди дни „ Петел ” разгласява сигнал за разрушени и покрити с пълен пласт тиня улици и алеи във варненския ж.к. „ Чайка ”. Негов създател е журналистът и странник Велин Пасков. Като резултат от изявленията, една част от мърсотията към блок 21, където е имало ВиК повреда, е изчистена. Това обаче не значи, че инфраструктурата в квартала е възобновена.

„ ПОРАЖЕНИЯТА не бяха оправени. Оплаках се в ВиК, само че получих писмо, което в резюме ме уведомяваше, че ВиК не възвръща асфалтовите покрития след пакостите си. Изпратих им фотосите, които адресирам на вас, само че не получих отговор ”, това написа в нов сигнал до медиите Пасков. Ето какво написа той, като изпрати и фотоси за илюстрация:

„ След " нашествието " на тежкте машини на ВиК останаха куп проблеми и нерешени проблеми:

- Тревните площи са унищожени - трева и шубраци са затрупани и задушени с пясък.

- Тротоарите са начупени от багерите, които паркирака с големите си гуми в тревните площи.



- Тревните площи, които които не са затрупани с пясък, бяха размазани от тежките колела на багерите, които " ни оставиха за спомен само следите си ".



- Разкопаха градинките, унищожиха тревата и по-късно оставиха " разорана целина " без да се погрижат да върнат първичния тип на тревните площи, по този начин както са ги заварили.



- Обитаващите блок 21 сами бяхме бетонирали дупките пред блока ни, с цел да могат инвалидите, живеещи в него да се придвижват по-лесно към металната рампа, която също по този начин сами сме построили. Огромните багери, които бяха паркирали върху тревните площи изораха асфалта и бетона с големите си гуми, и в този момент инвалидите и техните придруцители са принудени да правят  гибелен слалом сред дупките и изтръгнатия от ВиК-машините трошляк. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР