Още по темата: Зоопаркът до магазин "Рила" - като Ноев

...
Още по темата: Зоопаркът до магазин "Рила" - като Ноев
Коментари Харесай

Експертите от РИОСВ: Няма узаконени частни зоокътове

Още по тематиката: Зоопаркът до магазин "Рила " - като Ноев ковчег Мисия "Зоопарк " - частници анулират общината Иван Вичков: Децата се радват на животинките, тъй като няма къде другаде в града В зоопарка животни няма, само че 12 чиновници си взимат парите

В Пловдив и региона няма регистрирани каракал, кенгуру и фазани. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив по питане на " Марица ".

По отношение на записаните сърни на съображение член 22 от Закона за отбрана на животните (ЗЗЖ) Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив е записала 9 екземпляра от тип сърна Capreolus capreolus, отглеждани отвън зоологически градини, центрове за развъждане и размножаване на предпазени типове животни, избавителни центрове и бази за интензивно стопанисване на дивеч. Видът Capreolus capreolus е диво животно и предстои на регистрация, само че не е предпазен тип, стана ясно през вчерашния ден.

Междувременно от Екоинспекцията обясниха, че нямат информация за частни зоопаркове на територията на региона. От там прецизираха, че според спомагателните разпореждания от Закона за биологичното многообразие (ЗБР), т. 21 " Зоологическа градина " е непрекъснато заведение, където животни от диви типове се държат за да се демонстрират пред аудитория в продължение на повече от 7 дни в годината, като се изключи циркове, магазини за животни и други заведения, които не демонстрират пред аудитория забележителен брой животни или типове. "

Понятието „ частен зоопарк " няма определение според Закон за биологичното разнообразие. В тази връзка Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив няма информация за съществуване на „ частни зоопаркове " на територията на област Пловдив, както и за отглеждащи се предпазени според Закон за биологичното разнообразие скотски типове в домашни условия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР