Още по темата: Зоопаркът до магазин "Рила" - като Ноев

...
Още по темата: Зоопаркът до магазин "Рила" - като Ноев
Коментари Харесай

27 сърни щъкаха в хасиендата на Цар Киро

Още по тематиката: Зоопаркът до магазин "Рила " - като Ноев ковчег Мисия "Зоопарк " - частници анулират общината Експертите от Регионална инспекция за опазване на околната среда: Няма узаконени частни зоокътове Иван Вичков: Децата се радват на животинките, тъй като няма къде другаде в града

През 2010 година институциите бяха изправени пред комплициран проблем какво да вършат със сърните от т.нар хасиенда на Цар Киро. Лятната резиденция на Кирил Рашков се намираше в местността " Изгорялата воденица " в Катуница. В нея фамилията се местеше да живее в топлите летни дни поради прохладата на горичката.

Проблемът с животните породи, когато Община Садово изиска да влезе във притежание на общинския парцел. Тогава комисия в наличието на Рашков огледа парцела и смени катинара на входа. Възникна въпросът обаче какво да се прави с намиращите се вътре 27 сърнички.

Единият от разновидностите бе да се пренасочат към зоопарковете в страната. Пред комисията Рашков показа тогава, че отглеждат тези животинчета само поради хубостта им. В " частния зоопарк " имаше още щрауси и две камили. Огромните птици обаче избягаха от имението, а за двете камили, които бяха подарък, се заприказва, че са издъхнали, защото не са понесли жегите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР