Още по темата: Знаковите кръчми в Пловдив оредяват, къде са

...
Още по темата: Знаковите кръчми в Пловдив оредяват, къде са
Коментари Харесай

На ресторант като в Япония

Още по тематиката: Знаковите кръчми в Пловдив оредяват, къде са клиентите? Култовата механа „ Трабанта ” - продадена и изтърбушена "Капана " се пръска от питейни заведения и заведения за хранене, всички са фул Двама братя въртят марката Two brothers На ресторант като в Япония Шеф Боруков взе пицарии "Верди "

Първият японски ресторант отвори в Пловдив на 19 април т.г. Наложи се откриването да прелее в два следващи дни със наложителна предварителна резервация поради огромния интерес. Няколко месеца по-късно към този момент е ясно, че до Нова година градът ще има още един Japonica Restaurant. Той ще е надалеч по-малък от първия, само че ще е ситуиран на основно място в центъра. Има и още една добра вест - пловдивската марка ще стъпи в София.

Имахме известни терзания, когато взехме решение да влагаме в подобен характерен ресторант и той да бъде първи за Пловдив, връща се обратно във времето Стоян Апостолов. За благополучие, опасенията ни се оказаха безпочвени. Клиентите възприеха мястото по този начин, както си го представяхме - не прибирайки се от работа към къщи, да хапнат пътем суши, а да търсят същинско прекарване. Въпреки че мястото е огромно - има 150 места вътре и още 50 в градината, по никакъв начин не се вписва в категорията за всекидневен ресторант, даже и единствено поради това, че в менюто има ядене, чието подготвяне изисква 48 часа.

Класическите заведения за хранене оферират общо взето едно и също меню. Пловдивските зареждат с артикули на едро от няколко места, т.е. и те са същите. Единствената разлика е в метода на подготвяне на храната, разсъждава мениджърът. Но пък по какъв брой разнообразни способи може да се подготви едно телешко да вземем за пример? Ние взехме решение да наблегнем на достоверното, показва Апостолов. В японския ресторант част от продуктите идват непосредствено от Япония. Друга част се пазарят от специфична борса в Австрия. И ги подготвя началник Пламен Лозев, който е работил в японски ресторант в Англия и е специализирал 6 месеца в Токио. Всъщност, началник Лозев е учредител на сушито в Пловдив, години наред го е приготвял в една огромна верига.

Вечерята тук не минава в общоприетоо стоене по масите. Правим дегустации, уроци по подготвяне на суши, представяме 5-степенни менюта в композиция с уместно вино, изброява Стоян Апостолов. Според него по никакъв начин не е без значение и обслужващият личен състав. Работата на сервитьора не е просто да придвижи едно ядене от точка А до точка Б. Той е лицето на ресторанта, той е психологът, той би трябвало да реши дали да изчака клиента да завърши телефонния си диалог и тогава да му сервира питието и по кое време тъкмо да се намеси. С други думи - ключът към сполучливия ресторант не е единствено адресът, нито менюто или основният му готвач, нито единствено личният състав самичък по себе си, нито ситуацията, а всичко сложно, обобщават от Japonica Restaurant.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР