Още по темата: Зико вика кмета на очна ставка с

...
Още по темата: Зико вика кмета на очна ставка с
Коментари Харесай

Общината излъга МРРБ за реализирания Транспортен проект в...

Още по тематиката: Зико вика кмета на очна ставка с превозвачите Пътниците: Валидаторът не разчита електронната карта

„ Марица “ сигнализира за казуса с реализирането на Транспортния план от 2015 година. В началото на 2016-а попитахме Министерство на регионалното развитие - ръководещ орган по програмата, по която е финансиран въпросният план, за какво всички действия са разплатени, а огромна част от системите, които бях цел на инвестицията за 44 млн. лева, не работят. От отговора излиза наяве, че чиновниците в Община Пловдив са подвели министерството, ръководено по това време от Лиляна Павлова, че всичко с плана е наред. Според прогнозите на специалистите от екипа, управителен тогава от Борислав Кръстев, системите трябваше да проработят на 1 април 2016-а. Днес това наподобява като нелепа смешка. Провалът не пречи Кръстев да има нова работа - началник на Водния цикъл за 100 млн. лв.. При последващите инспекции, открили, че системите въпреки всичко не работят, хората на Кръстев дадоха неповторимото пояснение, че софтуерът се е сринал след токов удар в Центъра за ръководство на трафика, при който изгорен основният сървър. И по този начин към този момент 3 години...

В отговора си до " Марица " от 25 януари 2016 година от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие изясняват и по какъв начин би трябвало да се уредят връзките сред Общината като възложител на услугата и превозвачите след въвеждането на системите за ръководство на трафика и електронното таксуване, осъществени със средства по плана.

Ето част от писмото до " Марица ":

Във връзка с поставените от Вас въпроси по отношение на приключването на Проект „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Пловдив ” Ви предоставяме следната информация:

Въпрос:

Може ли да се одобри, че дейностите по плана са завършили, в случай че главните съставни елементи, обект на финансиране, не са въведени в деяние. Конкретно за този план те са:

1.1 Към днешна дата /14 януари 2016 г./ не са инсталирани осведомителните табели по спирките на градския превоз, които са част от инвестицията в плановото предложение.

Отговор: Информационните табла по спирките, които са в обсега на план „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Пловдив ”, са инсталирани. В плана не е планувано монтирането на осведомителни табла на всички спирки на градския превоз, които са над 500 бр., а единствено на 354 бр. от тях, според от избрания финансов запас за плана, местоположението на спирката и броя линии, преминаващи през нея.

1.2 Системата за електронно таксуване в градския превоз /също обект на инвестиция в този проект/ не е въведена в употреба.

Отговор:

Съгласно Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз по съществени автобусни линии на територията на община Пловдив, призната с Решение № 407, взето с Протокол № 21 от 17.12.2015 година на Общински съвет - Пловдив, електронното таксуване се вкарва от 01.04.2016 година След тази дата влизат в действие новите транспортни документи и съответният метод на пътешестване. Доставено е и инсталирано оборудването на Системата за електронно таксуване. Същата е въведена в употреба. Впоследствие се откриха стилистични неточности в изписваните текстове на менюто на автоматите за продажба на билети, които всъщност не въздействат на функционалността на устройствата. На изпълнителя бе разпоредено донастройването на софтуера на български език. Към сегашния миг установените забележки се отстраняват. Следва да се има поради, че с цел да бъде въведена в действителна употреба системата за електронно таксуване, е належащо да бъдат въведени цените на транспортните документи, които според цитираната разпоредба следва да се дефинират с решение на Общински съвет - Пловдив.

1.3 Не са въведени в употреба още системата за надзор и ръководство на трафика посредством автоматизираните светофарни уредби.

Отговор:

Системата за ръководство и надзор на трафика е въведена в употреба. На всички кръстовища в обсега на Компонент „ Светофари и надзор ” са доставени и инсталирани нови светофарни контролери. Доставени са и са инсталирани трафик-детекторите, CCTV-камерите, светофарните секции за коли, пешеходци и велосипедисти. В рейсовете са инсталирани радиомодеми за подаване на поръчка за приоритет. Доставено е и е инсталирано оборудването в Центъра за ръководство на трафика. Въведен е профилираният програмен продукт на системата. За достигането на цялостната <210> функционалност е належащо натрупването на исторически данни, които да дефинират реакцията и на избрани кръстовища според от обстановката в съответен ден и час. С цел обезпечаване на сигурност беше въведена нова организация на придвижване в сходство с осъщественото изследване на трафик-сигнализацията и с признатите планови решения. Основен миг е въвеждането на предпазени леви завои на основни кръстовища с огромен брой регистрирани ПТП-та.

26.01.2016 година

Пресцентър МРРБ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР