Още по темата: Здравко Димитров: Пловдив може да догони София

...
Още по темата: Здравко Димитров: Пловдив може да догони София
Коментари Харесай

Тенорът Ивайло Михайлов раздаде топъл обяд, подкрепи...

Още по тематиката: Здравко Димитров: Пловдив може да догони София по заплати до 5 години Здравко Димитров даде обещание нов дом на пловдивските писатели Здравко Димитров: Моят началник е моята съвест Пловдив: Здравко Димитров игра добре за смяна, знае какво положително да остави

Известният оперен артист Ивайло Михайлов се включи в акцията на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите „ Топъл обяд “ по време на едно от редките си пребивавания в България. Благотворителната акция в помощ на хората в потребност се организира всеки петък пред болница „ Медлайн “ в продължение на повече от 5 години.

Изпълнителят сега е в България и приготвя нова роля със своя преподавател Калуди Калудов. Ивайло извършва ролята на Васко Да Гама в едноименната опера, постановката е взаимна продукция на Берлинската и на Старозагорската опера. Премиерата ще е в Града на липите, а по-късно ще се играе в НДК. Утре, на 5 октомври 2019 година, феновете на операта могат да се насладят на осъществяването на Михайлов в „ Черевички “ на П. И. Чайковски, където е в основната роля, както и да се срещнат с него.

От 11 ч. в културен център „ Тракарт “ ще бъдат прожектирани фрагменти от кино лентата, продукция на италианската телевизия RAI, предаван неведнъж по тв канала и на всяка Коледа от 4 година насам. „ Приех поканата да вземам участие в „ Топъл обяд “ за повторно, тъй като с доц.Невен Енчев се познаваме от дълго време, пеехме дружно в Хора на момчетата. Радостен съм, че акцията се разраства и оказва помощ на от ден на ден нуждаещи се “, сподели оперният реализатор. Той не скри болката си, че и предходния път, и в този момент вижда едно и също – на опашката за топла храна чакат много хора от сферата на изкуството, културата и образованието.

„ Бих се радвал, в случай че повече съумели хора у нас вършат като Невен и стартират да развиват благотворителна активност, съобщи Михайлов. - Признание за „ Топъл обяд “ е съпричастността към благотворителната самодейност на от ден на ден известни персони от разнообразни сфери на живота, измежду които и регионалният шеф Здравко Димитров, когато надълбоко почитам. “

По персонална покана на губернатора, който в този момент е претендент за кмет на Пловдив, приема да се включи в предизборната акция за общински съветници под тепетата. „ За мен е чест, само че и голяма отговорност. Приех, тъй като мога да допринеса за културното развиване на града с контактите и с концепциите си “, сподели изпълнителят. Известният тенор напомни, че дружно със Здравко Димитров са разкрили Камерната зала в Областната администрация, която безплатно се употребява за разнообразни културни прояви – изложения, показване на книги, концерти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР