Още по темата: Загиналият пилот - ценен кадър, единствен в

...
Още по темата: Загиналият пилот - ценен кадър, единствен в
Коментари Харесай

Близки на загиналия пилот: Румен пое професионален риск

Още по тематиката: Загиналият водач - скъп кадър, единствен в България Авиоасът Тобия Качаков за починалия водач: Жалко за Румен! 10 души остават без работа след злополуката с Румен

Румен Иванов постоянно ни е учил да летим безвредно. Направо е необикновено, че към този момент го няма измежду нас. Той е измежду най-големите радетели на безвредното хвърчене, уточни Петьо Кюркчийски пред Нова телевизия, който е познавал починалия водач.

„ Румен Иванов беше извънреден водач, един от най-ерудираните и опитни водачи на моторни делтапланери в България. Освен водач и конструктор, той беше и производител на интернационално приети летателни апарати ”, описа още Кюркчийски,.

По наличната информация до момента, Иванов е правил характерна обработка на посиви. „ Само по себе си това съставлява професионален риск, тъй като този вид агро действия изисква ниско хвърчене, с цел да има резултат от активността. В летенето има една елементарна формула „ височина + скорост = живот ”. В този случай няма по какъв начин да бъде спазено това предписание. Той поема съзнателен професионален риск ”, сподели още Кюркчийски.

Според Кюркчийски Румен Иванов не е имал други варианти за реакция. " При отвод на мотора при такава дребна височина, процедурата изисква ориентиране към най-безопасното място и прекосяване в настройка за безвредно приземяване ", сподели той.

„ 30 см не са му стигнали, с цел да преодолее въпросното дърво, в което се е блъснал. Имал е мал късмет ”, уточни още Кюркчийски.

„ Поради високия професионален риск в тази активност, хората, които се занимават с това се броят на пръсти ”, сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР